aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο ματς που θα κρίνει πολλά στην ΑΕΚ

Το ματς που θα κρίνει πολλά στην ΑΕΚ

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ βρίσκεται στο -9 από την κορυφή, εννοείται πως περιθώρια για νέες απώλειες δεν χωράνε αν θέλει να ελπίζει στην κατάκτηση του τίτλου. Η ήττα από τον Απόλλωνα με τον τρόπο που ήρθε, έχει «πληγώσει» και παραλλήλως ταρακούνησε τους Λαρνακείς. Πλέον, ενόψει του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ δεν υπάρχει τίποτε άλλο στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του Ιμανόλ Ιδιάκεθ πέραν από τη νίκη.

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα θέσει την ΑΕΚ εκτός τροχιάς τίτλου και συνάμα δεν αποκλείεται να τη βάλει σε μπελάδες όσον αφορά στην εξασφάλιση ενός εισιτηρίου που οδηγεί στην Ευρώπη. Το ευχάριστο είναι ότι μετά από ήττες καταφέρνει συνήθως ν’ αντιδρά, επιστρέφοντας άμεσα στις επιτυχίες. Κάτι τέτοιο θα προσπαθήσει να κάνει (και) απέναντι στον ΑΠΟΕΛ ώστε να πανηγυρίσει τη νίκη μπροστά στο κοινό της και να δώσει ξανά μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Ο Ιδιάκεθ προβληματίζεται έντονα για την απουσία του Τρισκόφσκι στο εντός έδρας ματς της ερχόμενης εβδομάδας. Ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει 14 τέρματα φέτος και είναι από τους βασικούς της μέχρι σήμερα πορείας της ομάδας. Δίχως αμφιβολία το πλήγμα είναι μεγάλο για την ΑΕΚ. Αυτό ταυτοχρόνως αποτελεί στοίχημα για τον Ιδιάκεθ, αλλά και τους συνεργάτες του στο να μπορέσουν να βρουν τις λύσεις και τους τρόπους να καλύψουν όσο γίνεται την απουσία του διεθνούς Σκοπιανού επιθετικού.

Ένα ενδεχόμενο είναι να πάει στον σχηματισμό 3-5-2 ο Ιδιάκεθ, κάτι που έχει κάνει σε αρκετά παιχνίδια φέτος και δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν το εφαρμόσει άλλη μια φορά. Με την πιθανή επιστροφή του Τέτε στο αρχικό σχήμα, αλλά και του Τομάς, ευελπιστούν στην ΑΕΚ ότι η ομάδα θα μπορέσει να πάρει αυτό που θέλει στο ντέρμπι που δεν είναι άλλο από το τρίποντο.

Για την ώρα οι ποδοσφαιριστές απολαμβάνουν το ρεπό τους, με την επιστροφή στις προπονήσεις να είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη. Ημέρα κατά την οποία θα επιστρέψουν οι περισσότεροι από τους δέκα διεθνείς της ομάδας. Ο Ιδιάκεθ πιθανόν από την Τετάρτη να έχει όλους τους παίκτες στα βοηθητικά του ΓΣΖ.

Λογικά, μεγάλο βάρος θα πέσει στο κομμάτι της ψυχολογίας. Οι παίκτες καλούνται να βρουν τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσουν, να δείξουν χαρακτήρα σε αυτή τη δύσκολη και κομβική φάση του πρωταθλήματος. Στα δύο πρώτα ματς, πάντως, της δεύτερης φάσης δεν το έπραξαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ