aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο Κόσοβο «σκόρπισε» το Αζερμπαϊτζάν και πήρε την άνοδο!

Το Κόσοβο «σκόρπισε» το Αζερμπαϊτζάν και πήρε την άνοδο!

Νίκη που μεταφράστηκε σε πρωτιά και άνοδο πήρε το Κόσοβο, στο καθοριστικό παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του τρίτου ομίλου της τέταρτης κατηγορίας του Nations League με αντίπαλο το Αζερμπαϊτζάν στην Πρίστινα.

Παρά το γεγονός ότι του αρκούσε και η ισοπαλία, το Κόσοβο δεν έδειξε να έχει καμία διάθεση να ρισκάρει και νίκησε εύκολα με 3-0 το Αζερμπαϊτζάν, ολοκληρώνοντας χωρίς ήττα τις υποχρεώσεις του στον τρίτο όμιλο της τέταρτης κατηγορίας του Nations League.

Από την άλλη, το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο ήθελε μόνο νίκη για να «κλέψει» την πρωτιά από τους Κοσοβάρους, έμεινε πολύ νωρίς (2’) πίσω στο σκορ και δεν κατάφερε ποτέ να αντιδράσει.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους ευκαιρία, στο 2’, με τον Ζένελι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με φανταστικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή ευκαιρία του πρώτου μέρους, με το Κόσοβο να «χτυπάει» και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. “Δράστης” ξανά ο Ζένελι, ο οποίο εκμεταλλεύτηκε ιδανικά μία υπέροχη ασίστ του Μούριτσι, «γράφοντας το 2-0. Το τρίτο γκολ για το Κόσοβο πέτυχε με κεφαλιά ο Ραχμάνι, ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε με το τρίτο προσωπικό του γκολ, μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια, ο Ζένελι στο 76’.

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το έτερο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα σε Μάλτα και Νήσους Φερόες στη Βαλέτα. Τα σημαντικότερα της αναμέτρησης συνέβησαν στα τέσσερα πρώτα λεπτά! Αρχικά, στο 3’ οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με κεφαλιά του Γιόενσεν, αλλά η χαρά τους κράτησε μόλις μερικά δευτερόλεπτα, αφού η Μάλτα απάντησε άμεσα με το δυνατό σουτ του Κορμπολάνα να καταλήγει στα δίχτυα του Νίελσεν.

Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες δημιούργησαν ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και έτσι το τελικό 1-1 άφησε τη Μάλτα στην τελευταία θέση του ομίλου.

Κόσοβο – Αζερμπαϊτζάν 4-0

(2’, 50’, 76’ Ζένελι, 61’ Ραχμάνι)

Μάλτα – Νησιά Φερόε 1-1

(4’ Κορμπολάν – 3’ Γιοένσεν)

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

1.Κόσοβο 14

2.Αζερμπαϊτζάν 9

3.Νησιά Φερόε 5

4.Μάλτα 3

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ