aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο κεφάλι ψηλά, τώρα αρχίζει…

Το κεφάλι ψηλά, τώρα αρχίζει…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το κεφάλι ψηλά… Αυτό είναι το σύνθημα που επικρατεί στην ΑΕΛ, μετά τον (άδικο) αποκλεισμό της από το Γιουρόπα Λίγκ. Δικαιολογημένα επικράτησε απογοήτευση, από τον τρόπο που έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκρισή της στο πλέι οφ της διοργάνωσης, όμως τα παιχνίδια με την Αούστρια ανήκουν στο παρελθόν και η προσοχή στρέφεται στο πρωτάθλημα.

Εκεί καλείται να αποδείξει τι μπορεί να πετύχει στη νέα σεζόν. Σε δυο βδομάδες οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται να παρουσιαστούν έτοιμοι από κάθε  άποψη και ο Μπρούνο Μπαλταζάρ στοχεύει να ετοιμάσει στον καλύτερο βαθμό και τους ποδοσφαιριστές που εντάχθηκαν αργοπορημένα στην ομάδα και δεν έχουν αγωνιστεί με την φανέλα της ΑΕΛ στην Ευρώπη.

Οι Λεόνσο, Τεϊσέιρια, Σίλβα, Ζντραφκόφσκι και Γουίλερ δεν έχουν αγωνιστεί, ενώ οι Μπενίτεθ, Φιντέλις και Αλντάιρ πήραν μεν χρόνο συμμετοχής σε κάποια παιχνίδια, όμως στο πρωτάθλημα απαιτείται να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι. Θέση στην ενδεκάδα με το «καλημέρα» κέρδισαν οι Βοζίνια και Ρεζέντε, ενώ έχει επιστρέψει στη Κύπρο ο Ζούνιορ, ο οποίος αναμένεται σύντομα να είναι και αυτός στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Η ΑΕΛ παρουσίασε αρκετά θετικά στοιχεία στις έξι εμφανίσεις της στην Ευρώπη, όμως με αυτούς που θα μπουν τώρα στην ομάδα, αναμένεται να παρουσιαστεί πιο απαιτητική κυρίως επιθετικά. Αν κάπου υπάρχουν αδυναμίες, είναι στο χώρο της επίθεσης αφού πέρα από την αδικία της διαιτησίας σε βάρος της ΑΕΛ, στον επαναληπτικό με την Αούστρια αν οι γαλαζοκίτρινοι ήταν πιο αποτελεσματικοί θα είχαν καλές πιθανότητες να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Αυστριακών.

Τόσο στο παιχνίδι της Βιέννης όσο και σε αυτό στη Λάρνακα, η ομάδα του Μπαλταζάρ έφθασε πολλές φορές κοντά στο γκολ, όμως έδειξε αδυναμία στην τελική προσπάθεια. Αυτή την αδυναμία θέλει να διορθώσει ο Πορτογάλος προπονητής, ώστε η ομάδα του να έχει απαιτήσεις στη νέα σεζόν.

Γιατί θα είναι κρίμα να κερδίζει μόνο τις εντυπώσεις και να μην μπορεί να αξιοποιήσει την υπεροχή της. Ο Τιάγκο Λεόνσο προπονείται κανονικά και λογικά με την έναρξη του πρωταθλήματος, θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει θέση βασικού. Η ΑΕΛ έδειξε να έχει καλή τακτική, επιθετικό πνεύμα και νοοτροπία, όμως για να έχει απαιτήσεις θα πρέπει να παρουσιαστεί δυνατή στο σκοράρισμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ