aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Το κεφάλι ψηλά, η σημαία στα ουράνια»

«Το κεφάλι ψηλά, η σημαία στα ουράνια»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Απόψε είναι η μεγάλη ώρα για την ΑΕΛ. Ζητούμενο, τι άλλο από  τη νίκη-πρόκριση επί της Αούστρια και η είσοδος της  ομάδας της Λεμεσού στα πλέι οφ  του Γιουρόπα Λίγκ. Το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Βιέννη άφησε ανοικτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες, με την ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ να είναι έτοιμη για να δώσει τη μάχη της στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και να βγει νικήτρια.

Για την ΑΕΛ θα είναι τεράστια επιτυχία αν καταφέρει να προκριθεί σε βάρος των Αυστριακών, όχι γιατί η αντίπαλός της είναι σούπερ ομάδα ή τέλος πάντων ακτύπητη. Απλά, πιθανή πρόκριση θα της ανοίξει την όρεξη, θα βάλει χρήμα στο ταμείο της και θα αυξήσει τον ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών της.

Το εγχείρημα όμως δεν θα είναι εύκολο και πιθανόν να γίνει ακόμη πιο δύσκολο, στην εξέλιξη του παιχνιδιού, αν η Αούστρια βρει τον δρόμο για τα δίκτυα. Και αυτό διότι σε ενδεχόμενο που σκοράρουν οι φιλοξενούμενοι, η ομάδα της Λεμεσού θα χρειαστεί πλέον νίκη με οποιοδήποτε σκορ. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, όπως έδειξαν στα πέντε επίσημα παιχνίδια του Γιουρόπα Λίγκ, παρουσιάζονται ορεξάτοι, έχουν αυτοπεποίθηση και διψούν για διάκριση. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιάζονται βελτιωμένοι, δένουν πιο πολύ ως σύνολο και γενικά ανεβάζουν ποιότητα.

Βέβαια σήμερα εκείνο που θα μετρήσει σήμερα είναι η ουσία, η οποία αφορά στο αποτέλεσμα της προσπάθειας που θα γίνει. Η ουσία έχει να κάνει με το αποτέλεσμα. Δεν αμφιβάλλει κανείς πως αν η ΑΕΛ μπορέσει και φτάσει στη νίκη,  το συναίσθημα θα είναι πολύ όμορφο. Διότι θα βρεθεί στο προσκέφαλο των ομίλων της διοργάνωσης και θα έχει την ευκαιρία να παλέψει για την πρόκρισή της.

Το βέβαιο είναι πως επικρατεί μεγάλος ξεσηκωμός και 6.000 φίλοι της ΑΕΛ θα βρεθούν απόψε στο πλευρό των ποδοσφαιριστών για να τους βοηθήσουν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στον στόχο τους. Ο Μπαλταζάρ έχει έτοιμο το πλάνο του και όπως προκύπτει από τις προπονήσεις, εκτός απροόπτου θα επιλεγεί η ενδεκάδα που άρχισε στη Βιέννη. Ο Νικολάου δεν είναι έτοιμος, το ίδιο και ο Μπενίτεθ, ενώ στον πάγκο, θα μείνουν οι Σίλβα και Τεϊσέιρα.

Λίγο δύσκολο πάντως να γίνουν αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς οι έντεκα που άρχισαν στη Βιέννη, είχαν πολύ καλή παρουσία. Μπορεί στο τελευταίο εικοσάλεπτο να οπισθοχώρησε η ΑΕΛ για να κρατήσει το 0-0, όμως σε γενικές γραμμές, η ενδεκάδα του εκτός έδρας αγώνα στάθηκε πολύ καλά.

Η ΑΕΛ θαυμάστηκε για την αμυντική της σταθερότητα, με τον Μιτρέα και τον Αβραάμ να πραγματοποιούν την καλύτερή τους εμφάνιση από τότε που αποκτήθηκαν από τους γαλαζοκίτρινους. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βοζίνια, αμυντικοί οι Αϊρόσα (δεξιά), Μιτρέα, Λαφράνς και Αβραάμ (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Φιντέλις, Σοάρες και Ρεζέντε, εξτρέμ θα αγωνιστούν οι Μέσκα και Σάσι, ενώ στην κορυφή θα είναι ο Αρουαμπαρένα.

Πολύ θετικό ήταν το δείγμα των δύο κεντρικών μπακ της ΑΕΛ, στον πρώτο αγώνα που έγινε στη Βιέννη. Ο Λαφράνς και ο Μιτρέα πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και… πάνω τους έσπαζαν οι επιθέσεις της Αούστρια. Αναμένεται πως και απόψε θα αποδειχθούν στυλοβάτες της άμυνας και να επιτευχθεί το μηδέν παθητικό, θα γίνει το πρώτο βήμα, αφού ένα γκολ θα αρκεί για την πρόκριση. Η ΑΕΛ είχε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει στο «Ερνστ Χάπελ», όμως έτσι κι αλλιώς η πρόκριση θα παιχτεί στο αποψινό ματς. Είτε στα ενενήντα , είτε στα εκατόν είκοσι λεπτά θα χρειαστεί πολλή δουλειά, συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα.

Για ενθουσιώδη μαζική παρουσία

Τις τελευταίες δύο ημέρες επικρατεί μεγάλη κινητοποίηση στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΛ ενόψει του αποψινού ματς με την Αούστρια. Το γεγονός μάλιστα πως το αποψινό παιχνίδι θα αρχίσει στις 19.00, είναι αρκετά βοηθητικό για να δοθεί μαζικό «παρών» από τους φίλους των γαλαζοκιτρίνων. Οι ποδοσφαιριστές της λεμεσιανής ομάδας θα έχουν στο πλευρό τους λοιπόν το ενθουσιώδες κοινό τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ