aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο κάζο του αιώνα για τη Φέγενορντ!

Το κάζο του αιώνα για τη Φέγενορντ!

Η Φέγενορντ πήγε στην έδρα της ομάδας που για καιρό είχε ως δορυφόρο (Εξέλσιορ) για να πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημα Ολλανδίας μετά από 18 χρόνια κι έφαγε τη σφαλιάρα του αιώνα. Αυτά γίνονται μόνο στην Ολλανδία. Σε μία χώρα δηλαδή που μία ομάδα μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική από μία άλλη που δεν έχει το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, όπως συνέβη πέρσι με τον Άγιαξ.

Το φετινό σκηνικό είναι ακόμα πιο σουρεαλιστικό. Η Φέγενορντ μπήκε στην προτελευταία αγωνιστική με αβαντάζ τεσσάρων βαθμών από τον Άγιαξ και το πρωτάθλημα ουσιαστικά στο τσεπάκι μετά από 18 χρόνια. Η ομάδα του Ρότερνταμ ετοιμάστηκε για φιέστα στην πόλη της απέναντι στη συμπολίτισσα Εξέλσιορ, μία ομάδα που για δεκαετίες ήταν ο δορυφόρος της, αλλά έφαγε τη σφαλιάρα του αιώνα.

Η ομάδα του Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ διαλύθηκε με 3-0, την ώρα που ο Άγιαξ ξεπερνούσε εύκολα το εμπόδιο της Γκόου Αχέντ Ιγκλς με 4-0. Κάπως έτσι η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε στον πόντο και όλα πια κριθούν την τελευταία αγωνιστική στην οποία η Φέγενορντ φιλοξενεί την Χέρακλες, ενώ ο Άγιαξ ταξιδεύει στην έδρα της Βίλεμ.

Το πλέον απίστευτο; Περίπου 47.000 κόσμος που γέμισε τις εξέδρες του «Ντε Κάιπ» για να δει το παιχνίδι από γιγαντοθόνες, περιμένοντας το πρωτάθλημα, έμεινε αποσβολωμένος, την ώρα που στο Άμστερνταμ πανηγύριζαν με αυτή την απίστευτη εξέλιξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ