aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο «καρέ» του Αβραάμ και η… φαρμακερή του Ζούνιορ!

Το «καρέ» του Αβραάμ και η… φαρμακερή του Ζούνιορ!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο τελικός κυπέλλου απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, ήταν ο τέταρτος στην καριέρα του Ανδρέα Αβραάμ. Ο Κύπριος αριστερός φουλ μπακ της ΑΕΛ, πανηγύρισε τέσσερα κύπελλα. Δύο με τον Απόλλωνα (2009-10 και 2010-11), ενώ τη σεζόν 2011-12, το κατέκτησε ως παίκτης της Ομόνοιας, απέναντι στην τωρινή ομάδα του ΑΕΛ. Εκατό τοις εκατό επιτυχία για τον έμπειρο διεθνή άσο.

Διαβάστε επίσης: Το κάλεσμα του Σοφοκλέους, το πριμ και οι… μεθυσμένοι του 2009

Για τον Ντόσα Ζούνιορ, ο οποίος μάλιστα ήταν κι αυτός που με το γκολ του άνοιξε το δρόμο για να κατακτήσει το τρόπαιο η ΑΕΛ, ήταν η τρίτη του φορά, μα και φαρμακερή. Αγωνίστηκε με την ΑΕΛ στους τελικούς του 2011-12 και 2012-13, χωρίς να καταφέρει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του κυπέλλου. Απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, ο «πεζοναύτης» της Λεμεσιανής ομάδας τα κατάφερε, χρίζοντας μάλιστα τον εαυτό του ως τον σκόρερ που οδήγησε την ΑΕΛ στη «Γη της Επαγγελίας», πήρε το δισκοπότηρο και ο Μάρκο Αντάμοβιτς ήλθε από πίσω και… σφράγισε τη σπηλιά στην έξοδο των γαλαζοκίτρινων από το ΓΣΠ.

Ο 32χρονος δυναμικός αμυντικός, μετράει δύο τρόπαια πλέον με την ομάδα του Λιμανιού, καθότι κέρδισε και το πρωτάθλημα τη σεζόν 2011-12. Επίσης, είναι ο μοναδικός από το ρόστερ της ΑΕΛ που πανηγύρισε τρόπαιο με την ομάδα. Για όλους τους υπόλοιπους, ήταν η πρώτη φορά όντες γαλαζοκίτρινοι.

Διαβάστε επίσης: Κατάθεση ψυχής από τον Κέρκεζ: «Είναι κάτι μαγικό…»

Η ΑΕΛ μετά από 30 χρόνια πανηγυρίζει το έβδομο τρόπαιο κυπέλλου στην ιστορία της, το οποίο κατακτήθηκε στον έβδομο τελικό τα τελευταία 16 χρόνια. Όπως πλειστάκις αναφέρθηκε, οι έξι προηγούμενοι σερί τελικοί, ήταν χαμένοι για την ομάδα της Λεμεσού. Ακόμα κάτι που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως σημαδιακό.

Ο Ντόσα Ζούνιορ αναδείχτηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του τελικού και βραβεύτηκε από τη χορηγό εταιρεία. Ο αρχηγός της ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στο δρόμο για τη νίκη (2-0 το ΑΠΟΕΛ) και με τη συνολική του παρουσία βοήθησε τα μέγιστα για να κατακτήσει η ΑΕΛ το τρόπαιο. Ο Ντόσα αναδείχτηκε πολυτιμότερος με τις ψήφους των διαπιστευμένων δημοσιογράφων και την ειδική επιτροπή της Σχολής Ποδοσφαίρου της ΚΟΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ