aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο κακό στα ντέρμπι παρατράβηξε

Το κακό στα ντέρμπι παρατράβηξε

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά τις νίκες επί της Δόξας και της Νέας Σαλαμίνας, στην ακίδα του Απόλλωνα είναι η ΑΕΚ. Οι «κυανόλευκοι», οι οποίοι παρατάχθηκαν με αλλαγές στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Άρη, φύλαξαν δυνάμεις για το δύσκολο ματς της Κυριακής. Θέλουν μια τρίτη νίκη, η οποία θα τους ανοίξει τον δρόμο για να πλησιάσουν κι άλλο στην κορυφή. Από τις ομάδες της πρώτης εξάδας, ο Απόλλων έχει την πιο φτωχή συγκομιδή στα ντέρμπι, αφού δεν κέρδισε κανένα από τους μεγάλους και είχε μόλις δύο ισοπαλίες με την ΑΕΚ και τον ΑΠΟΕΛ.

Οι βαθμοί που χάθηκαν τον έφεραν σε μειονεκτική θέση έναντι των αντιπάλων του με το τέλος του πρώτου γύρου, όμως υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Το ματς με την ΑΕΚ, είναι μια πρώτη ευκαιρία για τον Απόλλωνα να κερδίσει ένα ντέρμπι και να δει τη συνέχεια με πιο καθαρό φακό. Αν κερδίσει δεν θα πάρει μόνο τρεις βαθμούς, αλλά θα τονωθεί και η ψυχολογία των παικτών για την επόμενη, επίσης δύσκολη αναμέτρηση, η οποία είναι με την Ανόρθωση στο Τσίρειο.

Ο Απόλλων βλέπει όμως πρώτα το ματς με την ΑΕΚ και μέσα στο δικό του γήπεδο θα κυνηγήσει με όλες του τις δυνάμεις τη νίκη. Έχει τεθεί εκτός πλάνων ο Αγκίρε, ενώ σήμερα –το πολύ μέχρι αύριο- θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τους Γιαννιώτα, Ενσούε και Γιούστε. Ο Σαρδινέρο, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο προχθεσινό ματς κυπέλλου, επίσης δεν υπολογίζεται. Οι «κυανόλευκοι» έχουν όμως ανεβασμένους και σε πολύ καλή κατάσταση άλλους, οι οποίοι και θα είναι μπροστάρηδες στη μάχη με την ΑΕΚ. Σε αντιδιαστολή, με τις απουσίες που και πάλι θα έχει, ο Σωφρόνης Αυγουστή είδε τον Αντωνιάδη να αποδίδει πολύ καλά στο ενενηντάλεπτο που αγωνίστηκε με τον Άρη.

Μπορεί να ελπίζει στον έμπειρο αμυντικό, όπως και στον Σελίμοβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του προχθεσινού αγώνα. Κόντρα στην ΑΕΚ θα επανέλθουν οι δύο βασικοί στη μεσαία γραμμή, ο Χ. Κυριάκου και Σατσέτι, ενώ ο ανεβασμένος Περέιρα θα είναι για τέταρτο συνεχές παιχνίδι στην ενδεκάδα. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός ανεβάζει στροφές και αν δεν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, είναι σε θέση να δώσει πολλές βοήθειες στην ομάδα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ