aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο… φάουλ του Ιραόλα: Τους στόχους τους, καθορίζει η (κάθε) ομάδα

Το… φάουλ του Ιραόλα: Τους στόχους τους, καθορίζει η (κάθε) ομάδα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

«Ποτέ δεν μίλησα για στόχο σχετικά με τη φετινή σεζόν. Με προβληματίζει πως θα ανατρέψουμε την κατάσταση», απάντησε ο Αντόνι Ιραόλα σε ερώτηση κατά πόσο προλαβαίνει η ΑΕΚ να πετύχει τους στόχους της στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Τεράστιο «σφάλμα» από τον Βάσκο μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ομόνοια που βρήκε την ομάδα της Λάρνακας να χάνει με 1-0 και παραμένει για έβδομο παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη.

O 36χρονος προπονητής με την σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν χρειάζεται ο εκάστοτε τεχνικός κάθε ομάδας να καθορίζει τους στόχους. Αντιθέτως, ο κάθε προπονητής κρίνεται κατά πόσο επιτυγχάνει ή όχι τους στόχους που η ίδια η ομάδα καθορίζει.

Και για την ΑΕΚ των τελευταίων χρόνων η οριοθέτηση του στόχου της κατάκτησης του πρωταθλήματος ήταν εξ αρχής καταγεγραμμένη. Στο παιχνίδι με την Ομόνοια οι Λαρνακείς εμφάνισαν τις ίδιες παθογένειες του τελευταίου μήνα.

Οι απουσίες δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία, καθώς είναι το τίμημα της συμμετοχής στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και η ΑΕΚ «μεγάλωσε» αρκετά τα τελευταία χρόνια ώστε να το γνωρίζει.

Οι επιτυχίες μέσα στο 2018 (τίτλοι κυπέλλου και Σούπερ Καπ, συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ) δεν μπορούν να διαγραφούν από τη μία μέρα στην άλλη. Έφτασε, όμως, η ώρα για να ενισχυθεί η ομάδα εκεί και όπου πρέπει. Αν είναι στη θέση του προπονητή ή όχι το γνωρίζουν οι ιθύνοντες. Το δεδομένο είναι πως σταδιακά θα πρέπει να γίνει ανανέωση του ρόστερ αρχής γενομένης από την τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ