aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο Euro των μπράβων: Πώς και γιατί οι Ρώσοι διαλύουν τη Γαλλία (vids&pics)

Το Euro των μπράβων: Πώς και γιατί οι Ρώσοι διαλύουν τη Γαλλία (vids&pics)

«Είμαστε νεότεροι, καλύτεροι, πιο δυνατοί και γι αυτό ήρθαμε. Για να αποδείξουμε ότι οι Αγγλοι χούλιγκαν είναι κοριτσάκια». Αυτό είπε μεταξύ άλλων ένα πρωτοπαλίκαρο των Ρώσων οπαδών-κομάντο που πήγαν στη Γαλλία, για να αποδείξουν ότι δέρνουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον στον πλανήτη.

Οσοι προσπαθούν να συνδέσουν τη δράση τους με πολιτικά κίνητρα, μιας κι αρκετοί αν όχι η πλειοψηφία εξ αυτών είναι ακροδεξιοί, δεν θα το καταφέρουν. Γιατί πολύ απλά, ανεξάρτητα από την πολιτική διάσταση του θέματος, δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Το θέμα είναι το ποιος είναι ο πιο δυνατός, ο πιο σκληρός, ο πιο μάγκας.

Ετσι απλά λοιπόν, οι αρμάδες των Ρώσων χούλιγκαν ταξίδεψαν στη Γαλλία για να δείρουν τους διαβόητους Αγγλους χούλιγκαν και να αποδείξουν ότι μπροστά τους είναι… γατάκια.

russia2

Και μάλλον το κατάφεραν, αφού αυτοί πέρασαν και περνούν συχνά πυκνά από σχολεία πολέμου, εν αντιθέσει με τους Βρετανούς που περνούν κυρίως από παμπ καταναλώνοντας μπύρες και δέρνονται κυρίως λόγω μέθης κι όχι επειδή τη… βρίσκουν με τις κλωτσοπατινάδες όπως οι Ρώσοι.

Πριν το ανελέητο ξύλο που έπεφτε επί 72 ώρες στη Μασσαλία και βρήκε απροετοίμαστη κι έκθετη τη γαλλική αστυνομία, είχαν υπάρξει κάποιες μικροπροκλήσεις σε οπαδικά φόρουμ στο διαδίκτυο και στα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ποιος είναι πιο… μάγκας.

russia3

Ραντεβού επί τούτου, δεν δόθηκε για να ξεκαθαρίσει ποιος δέρνει καλύτερα, όμως όσοι ασχολούνται με το οπαδικό κίνημα γνώριζαν ότι θα υπήρχαν ανάλογα περιστατικά. Ισως δεν περίμεναν να λάβουν τέτοια έκταση και να γίνει πρώτο θέμα παγκοσμίως.

«Ο στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι οι Άγγλοι δεν είναι χούλιγκανς. Δεν ξέρουν να παλέψουν. Πολλοί Ρώσοι έρχονται με αυτό το σκοπό, είναι κάτι σαν σπορ γι αυτούς. Οι Άγγλοι χρησιμοποιούν καρέκλες και μπουκάλια για να παλέψουν, ενώ οι Ρώσοι παλεύουν με τα χέρια τους. Δεν θέλουμε να σκοτώσουμε ή να τους τραυματίσουμε. Θέλουμε να τους δείξουμε τη δύναμή μας» γράφει το gazzetta.gr που έκανε σχετικό ρεπορτάζ στον τόπο του «εγκλήματος».

Καταλαβαίνετε λοιπόν από τις παραπάνω γραμμές το κλίμα που επικρατούσε. Ετσι λοιπόν, τα επεισόδια ήταν ένα ξεκαθάρισμα για το ποιος μετράει περισσότερο στην πιάτσα.

Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι επίσημοι Ρώσοι, είτε μιλάμε για υπουργούς, είτε για ανθρώπους της ομοσπονδίας, ακόμα και ποδοσφαιριστές, δεν καυτηρίασαν την συμπεριφορά των συμπατριωτών τους χούλιγκαν. Κι αν το έκαναν, το έκαναν πολύ μετά και για τα… μάτια του κόσμου.

Χαρακτηριστική η ατάκα μέλους της ρωσικής ομοσπονδίας και συγκεκριμένα του υπεύθυνου επικοινωνίας της ερευνητικής επιτροπής της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε: «ένας κανονικός άντρας, όπως πρέπει να είναι, τους αιφνιδιάζει. Είναι συνηθισμένοι σε “άντρες”, που βλέπουν σε gay pride».

russia4

Εν αντιθέσει με τους ευτραφείς και μεθυσμένους Αγγλους, οι Ρώσοι χούλιγκανς είναι μυώδεις και στρατολογημένοι ένας προς ένας με σκοπό να δέρνουν. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ταξίδεψαν στη Γαλλία με… κρατικά έξοδα, όμως ουδείς τολμά να το πει ευθέως και να το παραδεχθεί επίσης.

Αρχηγός των Ρώσων χούλιγκαν φέρεται να είναι ο Vasiliy «the Killer». Οπαδός της Spartak Μόσχας και αρχηγός της ομάδας χούλιγκαν Gladiators Firm 96.

Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει σε παλαιότερη συνέντευξή του αν το crew του εκφράζεται από νεο-ναζιστικές απόψεις, όμως στη Ρωσία χαρακτηρίζουν τους «Μονομάχους 96» ως μια παραστρατιωτική οργάνωση που κινείται σιγά-σιγά και εκτός του γηπεδικού χουλιγκανισμού.

russia5

Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν το πώς οι Ρώσοι στρατολογούν τους χούλιγκαν που προέρχονται από τον οπαδικό χώρο και είναι σχεδόν όλοι τους μυημένοι στις πολεμικές τέχνες και δη τις πιο μπρουτάλ, όπως το ΜΜΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ