aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο δώρο της Γιούβε εκτοξεύει την Μίλαν

Το δώρο της Γιούβε εκτοξεύει την Μίλαν

Ο Αλέξανδρος Λοθάνο θεωρεί ότι οι Ροσονέρι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι στην ανταλλαγή Ιγουαΐν / Καλντάρα – Μπονούτσι.

Γιουβέντους είναι τόσο… large στο ιταλικό πρωτάθλημα, που «χαρίζει» στην Μίλαν, προκειμένου και αυτή να μπει στην διεκδίκηση του τίτλου, έστω και αν οι Μπιανκονέρι παραμένουν, κατ’ εμέ, το φαβορί και για το φετινό Σκουντέτο.

Και γράφω «χαρίζει», γιατί θεωρώ ότι στην ανταλλαγή Γονσάλο Ιγουαΐν / Ματία Καλντάρα – Λεονάρντο Μπονούτσι, η μεγάλη κερδισμένη είναι η ομάδα του Μιλάνο, η οποία με αυτή την κίνηση μπαίνει και πάλι στο κάδρο, καταρχήν, για να διεκδικήσει την επιστροφή της στο Champions League ύστερα από μια πενταετία.

Η Μίλαν, η οποία πατάει πιο καλά στα πόδια της με τους Αμερικανούς εγγυητές παρά με τους Κινέζους «επενδυτές», έβαλε στην μηχανή της τον πιο αποτελεσματικό γκολτζή των τελευταίων ετών στην Serie A και, μάλιστα, σε πολύ συμφέρουσα τιμή. Γιατί, με ενεργοποίηση της υποχρεωτικής οψιόν αγοράς, ο Ιγουαΐν θα στοιχίσει συνολικά 54 εκατομμύρια ευρώ, όταν προ διετίας η Γιουβέντους τον πήρε με 90 από τη Νάπολι.

Στο Τορίνο, ο Πιπίτα δεν είχε τους αριθμούς ως Παρτενοπέο, αλλά είναι δεδομένο ότι όλη η Μίλαν θα παίζει γι’ αυτόν και, εφόσον είναι σε καλή κατάσταση, θα φτάσει με άνεση τα 20+ γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Γιατί ο Ιγουαΐν δεν έχει καμία σχέση με τους Αλεσάντρε Πάτο, Αλεσάντρο Μάτρι, Λουίζ Αντριάνο, Τζιοβάνι Λαπαντούλα και Αντρέ Σίλβα, οι οποίοι φόρεσαν την φανέλα με το «9» μετά τον Φιλίπο Ιντσάγκι.

Σαν να μην έφτανε, όμως, η ενίσχυση στην επίθεση, ο Τζενάρο Γκατούζο μπορεί να χαμογελάει και για την άμυνα, στην οποία ο Μπονούτσι, εξαιρετικός αλλά ποτέ ιδιαιτέρως αγαπητός από τους φίλους της Μίλαν, έδωσε την θέση του σε έναν από τους στόπερ που αποτελεί το μέλλον της Ιταλίας στο κέντρο της άμυνας.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι εξέφρασε ανοιχτά την δυσαρέσκειά του για την αποχώρηση του Καλντάρα, γιατί γνωρίζει ότι ο 24χρονος στόπερ μπορεί να εξελιχθεί στον βασικό κεντρικό αμυντικό της Εθνικής Ιταλίας τα επόμενα χρόνια, με παρτενέρ μάλιστα αυτόν που θα έχει δίπλα του στην Μίλαν, τον Αλέσιο Ρομανιόλι!

Εν κατακλείδι, οι Ροσονέρι κέρδισαν από αυτή την ανταλλαγή – πώληση τον καλύτερο σέντερ φορ της Serie A και το πιο πολλά υποσχόμενο δίδυμο κεντρικών αμυντικών στην χώρα. Εφόσον μείνει, όπως όλα δείχνουν, ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα και αποκτηθεί ένας κεντρικός μέσος πρώτης γραμμής, η Μίλαν δικαιούται να κάνει όνειρα για την καλύτερη της σεζόν εδώ και χρόνια.

Την ίδια ώρα, η Γιουβέντους αναβιώνει την τριάδα – μπετόν BBC (Barzagli – Bonucci – Chiellini), αλλά ένα χρόνο μεγαλύτερη και, κυρίως, χωρίς τον Τζανλουίτζι Μπουφόν, αφού πλέον κάτω από τα δοκάρια της κάθεται ο Βόιτσιεχ Στσέσνι. Μια ποιοτική διαφορά, αν μη τι άλλο, υπάρχει…

Ο Μπονούτσι πρέπει να δουλέψει για να κερδίσει ξανά τον κόσμο της Γιούβε, ο οποίος δεν ξεχνάει τον πανηγυρισμό του όταν σκόραρε με την Μίλαν εις βάρος των Μπιανκονέρι, στους οποίους θα είναι βασικός, αλλά βεβαίως δεν πρόκειται να έχει το βάθος χρόνου που θα είχε ο Καλντάρα.

Η Γηραιά Κυρία, όμως, θέλει αποτελέσματα εδώ και τώρα. Γιατί, στην Ιταλία κάνει πλάκα, αλλά στην Ευρώπη ψάχνει επιτέλους την υπέρβαση, ήτοι την κατάκτηση του Champions League.

Γι’ αυτό έδωσε 117 εκατομμύρια ευρώ για έναν killer 33 ετών όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, γι’ αυτό θυσίασε πολλά για να επαναφέρει έναν κεντρικό αμυντικό πρώτης γραμμής, από την στιγμή που διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να πάρει τον Ντιέγο Γοδίν.

Το γήπεδο θα «μιλήσει» για τους κερδισμένους και τους χαμένους του συγκεκριμένου deal, αλλά έχω την εντύπωση ότι η ιστορία θα γράψει πως αυτή ήταν μια ακόμα μεγάλη συμφωνία για την Μίλαν, όπως αποδείχθηκαν στο παρελθόν οι ανταλλαγές με την Ίντερ, οι οποίες έστειλαν στην συμπολίτισσα τους Αντρές Γκουλιελμινπιέτρο και Φραντσέσκο Κόκο, φέρνοντας στην θέση τους κάποιους… Αντρέα Πίρλο και Κλάρενς Ζέεντορφ!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ