aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο διπλό κίνητρο της ερχόμενης σεζόν

Το διπλό κίνητρο της ερχόμενης σεζόν

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δύο φορές ο Απόλλων τα τελευταία πέντε χρόνια έχει καταφέρει να προκριθεί σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν οι επιτυχίες που του άνοιξαν τα φτερά και του έδωσαν την ευκαιρία να σταθεροποιηθεί αγωνιστικά και οικονομικά. Ο Σωφρόνης Αυγουστή, μετά την επιτυχία της κατάκτησης του κυπέλλου, πέραν από τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, μίλησε για την ευκαιρία που θα έχει πάλι η ομάδα του να προκριθεί σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Απόλλων θα αρχίσει λοιπόν με διπλό κίνητρο. Να μπει δυνατά στο πρωτάθλημα, κάνοντας τα λιγότερα λάθη και ελπίζοντας πως θα περάσει τους τρεις προκριματικούς γύρους (2ος, 3ος και πλέι οφ) για να μπει στους ομίλους. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο είναι εύκολα, όμως όλα είναι ανοικτά και ο Κύπριος τεχνικός θα έχει μπροστά του τεράστια πρόκληση. Για τον ίδιο, για την καριέρα του και τον Απόλλωνα, η νέα σεζόν είναι γεμάτη προκλήσεις. Εδικά αν οι κυανόλευκοι καταφέρουν να μπουν ξανά σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, θα είναι ό,τι καλύτερο.

Ο Απόλλων διαθέτει τα πολύ βασικά για να φθάσει στο τέρμα με επιτυχία. Η «εκστρατεία» θα έχει μεγάλες μάχες, όμως το έμψυχο δυναμικό είναι έτοιμο και θα χρειαστούν λίγες, αλλά προσεγμένες κινήσεις για να ολοκληρώσει την αποστολή της.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή προβληματίζεται ήδη από το ενδεχόμενο να χάσει τον Γκιέ Γκιέ. Η παραμονή του Ιβοριανού επιθετικού στην ομάδα, εξαρτάται από την απόφαση της ιατρικής ομάδας του ΚΟΑ. Έπειτα, είναι η περίπτωση του Παπουλή. Ο Ελλαδίτης ποδοσφαιριστής υπέφερε από το περασμένο καλοκαίρι με το πρόβλημα στην ποδοκνημική και αποφασίστηκε να γίνει τώρα η επέμβαση, για να είναι έτοιμος στα μέσα Αυγούστου. Με αυτό τον τρόπο δόθηκε λύση στο χρόνιο πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζε στον αχίλλειο τένοντα του δεξιού του ποδιού. Μέχρι στιγμής προστέθηκαν στο ρόστερ οι Ζελάγια και Χατζηβασίλης.

Πάντως, οι κυανόλευκοι θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμη ακραίου επιθετικού. Ο Αυγουστή θα έχει στη διάθεση του τον Σαρδινέρο και τον Πίττα, όμως μια ακόμη επιλογή θα εξασφαλίσει επιθετικά την ομάδα. Στο οπλοστάσιο ίσως παραμείνει και ο Πίεχ. Ο Πολωνός είναι πρόθυμος να δεχθεί μείωση στο μισθολόγιό του, κάτι που το θέλουν όλοι, αφού με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η παρουσία ενός ακόμη ικανού επιθετικού πλην του Μαγκλίτσα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ