aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΤο Δικαστήριο Ε.Ε. αρνήθηκε στην La Liga την αποκλειστική χρήση του όρου «El Clasico»

Το Δικαστήριο Ε.Ε. αρνήθηκε στην La Liga την αποκλειστική χρήση του όρου «El Clasico»

Η ισπανική La Liga είχε καταθέσει πρόταση πριν από τέσσερα χρόνια να καταχωρηθεί ο όρος «El Clasico» ως δικό της σήμα κατατεθέν. Πλέον, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε την σχετική πρότασή της, δικαιώνοντας το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας (EUipo).

Έτσι, ο όρος «El Clasico» δεν πρόκειται να χρησιμοποιείται μόνο για τα παιχνίδια Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά είναι διαθέσιμος παγκοσμίως.

Ο λόγος της απόρριψης από το Δικαστήριο της Ε.Ε. είναι πως ο επίδικος όρος: «είναι εύκολα κατανοητός, περιγραφικός και σπάνια εμφανίζεται με τη μορφή, για την οποία ζητείται η καταχώρηση (ψυχαγωγία, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες). Ως εκ τούτου στερείται διακριτικού χαρακτήρα, που αποτελεί θεμελιώδους σημασίας προϋπόθεση για την καταχώρηση εμπορικού σήματος. Επομένως, δεν απαιτείται αποκλειστική χρήση του όρου στις προαναφερθείσες κατηγορίες».

Όλα ξεκίνησαν όταν το EUipo αρνήθηκε την εγγραφή του όρου σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως αθλητικές διοργανώσεις ή ραδιοτηλεοπτικές εκδηλώσεις. Τότε η La Liga άσκησε έφεση στο Δικαστήριο της Ε.Ε., το οποίο πλέον δικαίωσε το EUipo.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ