aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο απόλυτο σερί και το άλμα, άλλαξα τα πάντα στον Απόλλωνα!

Το απόλυτο σερί και το άλμα, άλλαξα τα πάντα στον Απόλλωνα!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κλίμα και η διάθεση στον Απόλλωνα βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Τόσο καλή ατμόσφαιρα δεν υπήρξε ποτέ στην ομάδα, στην τρέχουσα σεζόν. Μετά από αρκετές νίκες που είχαν σημειώσει οι κυανόλευκοι επί Πέδρο Εμανουέλ, είχαν ακολουθήσει μουρμουρητά. Όλα όμως έχουν τον λόγο τους.

Ο Απόλλων με τις τελευταίες εμφανίσεις του κέρδισε και τους αντιπάλους του αλλά και τον κόσμο του. Η τεράστια νίκη επί της ΑΕΛ στο ντέρμπι της Λεμεσού επανέφερε τον ενθουσιασμό στις τάξεις των κυανόλευκων. Η ομάδα του Αυγουστή άρεσε με την παρουσία της, για την τακτική που ακολούθησε, το πάθος και την αποτελεσματικότητά της.

Με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο του ο Απόλλων έχει αλλάξει πρόσωπο. Οι παίκτες του ξέρουν τι θέλουν και πώς να το πάρουν. Αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, πολύ σύντομα οι κυανόλευκοι θα βρεθούν ακόμη πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλην 6 από την κορυφή, όμως έχουν μειώσει στο πλην 5 από την δεύτερη ΑΕΚ και στο πλην 3 από την τρίτη στον βαθμολογικό πίνακα ΑΕΛ.

Το άλμα που έγινε τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές με τις ισάριθμες νίκες ήταν σημαντικό, όμως για τον τεχνικό του Απόλλωνα, όπως το ξεκαθάρισε μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΛ, αυτό που προέχει είναι η ομάδα να κάνει μια καλή προετοιμασία και να παρουσιαστεί πανέτοιμη την Κυριακή στο παιχνίδι με την Ομόνοια, για να διεκδικήσει το «διπλό» στο ΓΣΠ. Θα είναι το τρίτο στην σειρά δυνατό ντέρμπι για τον Απόλλωνα μέσα στο 2017. Θα είναι άλλο ένα δύσκολο τεστ, που αν το περάσει κι αυτό με επιτυχία θα ανέβει ακόμη πιο ψηλά.

Το θετικό, το οποίο κάνει τον Απόλλωνα να ξεχωρίζει με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο του, είναι ότι έχουν ανεβάσει στροφές όλες οι ποδοσφαιριστές. Η άμυνα έχει ξαναβρεί τη συνοχή της. Με τους Πέδρο, Βινίσιους, Ρομπέρζ και Γκόμες να τη στελεχώνουν, λίγες είναι οι δύσκολες φάσεις μπροστά από την εστία του Βάλε. Η αλλαγή στη μεσαία γραμμή, με την προσθήκη του Κυριάκου ως δίδυμο με τον Σατσέτι, διασφάλισε για καλά την ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Πέραν τούτου, οι κυανόλευκοι έχουν άλλες δύο επιλογές, τους Σέρζιο και Σεμέδο, οι οποίοι μπορούν να δώσουν λύσεις μεσοαμυντικά. Η επιθετική γραμμή έχει τις λύσεις, τους τρόπους και κυρίως τους παίκτες που θα οδηγήσουν τον Απόλλωνα στο σκοράρισμα και στη μετουσίωση της απόδοσής του με νικηφόρο αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ