aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο «Απόλλων εξπρές» περνά από το δάσος

Το «Απόλλων εξπρές» περνά από το δάσος

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν χρειάζεται σε βάθος ανάλυση για να καταλάβει κάποιος, πόσο σημαντικό θα είναι να πάρει τη νίκη ο Απόλλων σήμερα στο Δασάκι επί του Εθνικού. Οι κυανόλευκοι είναι αλάνθαστοι στο πρωτάθλημα εδώ και οκτώ αγωνιστικές και μία ακόμη νίκη θα τους διατηρήσει σε τροχιά τίτλου και θέσεων που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο κύριος στόχος τους φυσικά είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και τα βαθμολογικά δεδομένα τους επιτρέπουν να ελπίζουν. Δεν το κρύβουν οι παράγοντες του Απόλλωνα πλέον, καθώς με τις εμφανίσεις της ομάδας τους έπεισαν ότι δικαιούνται να ονειρεύονται την πρωτιά.

Μια νίκη στο Δασάκι, θα τον ανεβάσει βαθμολογικά, αφού έτσι και αλλιώς είτε η ΑΕΛ είτε η ΑΕΚ είτε και οι δύο θα χάσουν βαθμούς στη σημερινή μεταξύ τους αναμέτρηση. Παράλληλα, με το τρίποντο θα πάνε με άλλον αέρα στα παιχνίδια του κυπέλλου με την Ομόνοια, ενώ σε δύο εβδομάδες ακολουθεί στη Λεμεσό το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ.

Προέχει βεβαίως να προσπεράσουν οι Λεμεσιανοί το δύσκολο εμπόδιο του επικίνδυνου Εθνικού και ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει ετοιμάσει την ομάδα του για να αποδώσει όπως πρέπει για να πάρει τη νίκη. Σε σχέση με την ενδεκάδα της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στη Δόξα (3-1), αναμένεται να επιστρέψει ο Ρομπέρζ. Ο Γάλλος θα πάρει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας και ο Κυριάκου θα μεταφερθεί στη μεσαία γραμμή. Κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει εκτός αρχικού σχήματος ο Μπεντόγια.

Έτσι, ο Απόλλων θα παραταχθεί με τον Βάλε κάτω από τα δοκάρια, τους Πέδρο και Βασιλείου σε ρόλο ακραίων μπακ, τους Βινίσιους και Ρομπέρζ σε ρόλο κεντρικών αμυντικών, μέσοι οι Σατσέτι, Κυριάκου και Ντα Σίλβα (επιτελικός), ακραίοι επιθετικοί οι Παπουλής και Σαρδινέρο, ενώ σέντερ φορ θα είναι ο Μαγκλίτσα.

Η συνταγή του Απόλλωνα δεν θα διαφοροποιηθεί. Οι κυανόλευκοι θα επιδιώξουν να κάνουν ότι και στα προηγούμενα παιχνίδια. Να καταθέσουν πάθος και να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα. Η δημιουργία του παιχνιδιού θα αρχίσει από τα πόδια και το μυαλό του Ντα Σίλβα.

Ο Βραζιλιάνος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και η απόδοση του θα είναι και πάλι βαρόμετρο για να μπορέσουν οι κυανόλευκοι να φτάσουν στο γκολ. Επίσης, ο Σωφρόνης Αυγουστής στηρίζει πολλά στην ανάπτυξη από τα άκρα, με τους Παπουλή και Σαρδινέρο να έχουν υποστήριξη από τους ακραίους μπακ, Πέδρο και Βασιλείου. Ο Απόλλων θα έχει πρώτο στόχο να μη δεχθεί γκολ και το τελευταίο διάστημα έχει δείξει πως η άμυνα του είναι φτιαγμένη από σίδερο.

Δύο χιλιάδες οπαδοί του Απόλλωνα θα κατακλύσουν σήμερα την ανατολική και τη νότια εξέδρα του γηπέδου του Εθνικού. Το Δασάκι θα μοιάζει με έδρα της ομάδας της Λεμεσού, αφού οι -ενθουσιασμένοι λόγω της ξέφρενης πορείας- οπαδοί της αναμένεται να δημιουργήσουν όμορφη ατμόσφαιρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ