aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο 4-3-3, οι σκέψεις για την 11άδα και ο δεξιός μπακ

Το 4-3-3, οι σκέψεις για την 11άδα και ο δεξιός μπακ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Το 4-3-3 φαίνεται να είναι το σύστημα στο οποίο κατέληξε ο Αντόνι Ιραόλα για τους αγώνες της ΑΕΚ. Αυτό φανέρωσε ο Βάσκος τεχνικός στα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια επί πολωνικού εδάφους. Τόσο κόντρα στη Λεχ Πόζναν (0-0), όσο και απέναντι στην Βίσλα Πλοκ (1-0). Ο Ιραόλα δουλεύει σε αυτό το σύστημα με τους παίκτες του και το θετικό που μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τα δυο πρώτα φιλικά είναι το γεγονός ότι η σκαλιώτικη ομάδα κράτησε ανέπαφη την εστία της.

Απέναντι στη Βίσλα Πλοκ η ΑΕΚ είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο με τον Τρισκόφσκι που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ. Ο Τόνιο πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια από τη μέρα που επέστρεψε, δεξιά στην άμυνα ήταν και πάλι ο Τρουγιόλς, αριστερά ο Αντωνιάδης και κεντρικοί αμυντικοί οι Καταλά και Αναστασίου μιας και ο Μοϊσόφ ταλαιπωρείται από ένα τραυματισμό. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Κάσες, Λαρένα και Τομάς, στα δύο «φτερά» της επίθεσης οι Τέτε και Κωνσταντίνου και στην κορυφή ο Τρισκόφσκι.

Αύριο η ΑΕΚ θα δώσει το πιο δυνατό της φιλικό με αντίπαλο την ΑΕΚ Αθηνών, όπου εκεί ίσως αποτελέσει το ματς και μία πιο δυνατή πρόβα για τις σκέψεις του Ιραόλα ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων που πλησιάζουν.

Στα μετεγγραφικά ο Άντερ Μουρίγιο εξακολουθεί να ψάχνει για δεξιό μπακ. Η προσοχή του είναι περισσότερο στραμμένη στην ισπανική αγορά, την οποία τόσο ο ίδιος όσο και ο Ιραόλα γνωρίζουν καλά. Λογικά το βασκικό δίδυμο δεν θα αργήσει να βρει αυτό που θέλει. Για την ώρα τη θέση του δεξιού μπακ καλύπτει στα φιλικά ο Τρουγιόλς. Όσον αφορά στον Τομάς ο οποίος άρχισε βασικός και στα δύο φιλικά, ακόμη δεν φαίνεται να έχει παρθεί οποιαδήποτε οριστική απόφαση για το μέλλον του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ