aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο 2020 έτοιμο το «σπίτι» της Ρόμα

Το 2020 έτοιμο το «σπίτι» της Ρόμα

Η Ρόμα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έναρξη κατασκευής του νέου πολυτελούς γηπέδου της, χωρητικότητας 56.000 θεατών, στο νοτιοδυτικό μέρος της «αιώνιας πόλης», όπως ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, ο οποίος βρίσκεται στο Ντουμπάι. Αρχικά προγραμματισμένο να είναι έτοιμο στη φετινή σεζόν, ο Ουμπέρτο Γκαντίνι χαρακτήρισε ως «τελευταίο βήμα» την τελική έγκριση και το στάδιο αναμένεται να είναι έτοιμο για τη σεζόν 2020-21, αν όχι νωρίτερα.

Το “Stadio Della Roma”, όπως τώρα ονομάζεται, έφερε τους «τζαλορόσι» αρκετά χρόνια πίσω, καθώς προσπαθούσαν να λάβουν την περιβόητη έγκριση. «Είναι θέμα 1-2 μηνών» τόνισε στο Reuters ο Γκαντίνι, με το σύλλογο της Ρώμης να ακολουθεί τα… βήματα της -πρωτοπόρου και πρωταθλήτριας- Γιουβέντους, η οποία έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που διαθέτει δικό της στάδιο, έχοντας χτίσει γήπεδο 41.000 θέσεων (Juventus Stadium) το 2011, μετά από χρόνια συμβίωσης στο “Stadio delle Alpi” μαζί με την Τορίνο.Τέτοια σύγχρονα γήπεδα με μοντέρνες εγκαταστάσεις θα βοηθήσουν και την Ιταλία σε ενδεχόμενη προσπάθεια της ομοσπονδίας να αναλάβει είτε Παγκόσμιο Κύπελλο, είτε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Ρόμα θα χρειαστεί να παρουσιάσει το πλάνο της, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι τον Δεκέμβριο, καθώς έχουν υπάρξει αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο στη γειτονική χώρα. «Στόχος μας είναι με ελάχιστες τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο να πάρουμε επιτέλους την έγκριση» τόνισε ο Γκαντίνι.
Το νέο στάδιο θα βοηθήσει τη Ρόμα, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Serie A, και στον οικονομικό τομέα. Αυτή τη στιγμή η ομάδα μοιράζεται μαζί με τη Λάτσιο το “Stadio Olimpico” που ανήκει στη δήμο.

Η κατοχή των γηπέδων από τους δήμους είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ιταλία, γεγονός που δεν επιτρέπει στις ομάδες να διαθέτουν μοντέρνες εγκαταστάσεις και να έχουν και άλλες πηγές εσόδων, όπως εστιατόρια και πολυκαταστήματα, κάτι που κάνουν σύλλογοι όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπάγερν Μονάχου. Η απόκτηση ενός δικού της γηπέδου θα δώσει πολύ περισσότερες ευκαιρίες στους φιλάθλους της Ρόμα να παρακολουθούν ποιοτικότερα παιχνίδια.

Οι υποστηρικτές της Ρόμα, οι οποίοι πηγαίνουν στην “Curva Sud” (νότιο πέταλο) στο “Stadio Olimpico”, ήδη μποϊκοτάρουν παιχνίδια διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα ασφαλείας, τα οποία οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι καταστρέφουν την κουλτούρα των φιλάθλων.

Ο Γκαντίνι υποστήριξε πως οι διαμαρτυρίες επηρέαζαν «σημαντικά» την ατμόσφαιρα και πως ο σύλλογος προσπαθεί να λύσει το θέμα με τις αρχές. «Η ατμόσφαιρα διαφέρει και ως εκ τούτου ακόμη και φυσιολογικοί φίλαθλοι αποφασίζουν να μην έρθουν στο γήπεδο και αυτό αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για εμάς» τόνισε.

Σχετικά με την πρόταση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της γειτονικής χώρας, Κάρλο Ταβέκιο, να μειωθούν οι ομάδες της Serie A από 20 σε 18, ο Γκαντίνι είπε πως τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης διοργάνωσης δείχνουν ότι αυτό πρόκειται για ένα σωστό βήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ