aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤις… εντυπώσεις η Ιταλία, την ουσία η Πορτογαλία!

Τις… εντυπώσεις η Ιταλία, την ουσία η Πορτογαλία!

Σε ένα ματς με χαρακτήρα τελικού, Ιταλία και Πορτογαλία κόλλησαν στο 0-0 στο «Τζουζέπε Μεάτσα», με μεγάλους κερδισμένους τους Ίβηρες που εξασφάλισαν την πρωτιά του 3ου ομίλου της Α’ κατηγορίας του Nations League και πήραν το εισιτήριο για το Final-4 του θεσμού.

Οι «ατζούρι» ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο έπεσαν πάνω στο… τείχος που έστησε ο Φερνάντο Σάντος και στον ανίκητο τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Ρουί Πατρίσιο. Έτσι, οι Πορτογάλοι -αν και χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο- κατέκτησαν την 1η θέση στο γκρουπ τους, ενώ από την άλλη το σύνολο του Μαντσίνι μένει με τις εντυπώσεις και τη 2η θέση.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά η Ιταλία έδειξε διάθεση να κυριαρχήσει και να επιτεθεί, με τον Ιμόμπιλε να απειλεί στο 5’, αλλά τον Ρουί Πατρίσιο να του λέει «όχι». Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έσωσε την ομάδα του και στο 35’ νικώντας σε τετ-α-τετ τον φορ της Λάτσιο, με το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Οι «ατζούρι» συνέχισαν να έχουν την εδαφική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας και μετά την ανάπαυλα, ενώ στο 49’ ο Κιέζα στάθηκε άτυχος αφού το σουτ που επιχείρησε, κόντραρε στον Φόντε και κατέληξε κόρνερ. Στο 73’ η Πορτογαλία είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία της μέχρι εκείνη τη στιγμή, με τον Ζοάο Μάριο να σουτάρει μέσα από την περιοχή, ωστόσο να μην σημαδεύει σωστά.

Δύο λεπτά αργότερα οι Ίβηρες απείλησαν ξανά, με τον Γουίλιαμ Καρβάλιο να σουτάρει από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως ο Ντοναρούμα έπεσε στη γωνία του και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η τελευταία ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Κιελίνι να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή στο 92’, αλλά ο Ρουί Πατρίσιο μπλόκαρε σταθερά.

Έτσι, το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και χάρισε την πρώτη θέση του 3ου ομίλου της Α’ κατηγορίας στην Πορτογαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Ιταλία – Πορτογαλία 0-0

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου της Α’ κατηγορίας:
1. Πορτογαλία 7 (3)
2. Ιταλία 5 (4)
3. Πολωνία 1 (3)

Η επόμενη αγωνιστική (20/11):
Πορτογαλία – Πολωνία (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ