aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤην έριξε στο... καναβάτσο, ο Μέσι ο «θεός»! (video)

Την έριξε στο… καναβάτσο, ο Μέσι ο «θεός»! (video)

Αυτό κι αν ήταν ντέρμπι… Πέντε γκολ, αποβολή, ξύλο, πάθος και μια Μπαρσελόνα, πολύ σκληρή για να πεθάνει. Οι Καταλανοί πήραν τη νίκη με 3-2 από τη Ρεάλ μέσα στη Μαδριτη, έμειναν ζωντανοί για τον τίτλο κι ελπίζουν σε γκέλα των Μαδριλένων.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ουμτιτί βρήκε χαμηλά τον Κριστιάνο μέσα στην περιοχή, ο Πορτογάλος έπεσε και ζήτησε πέναλτι αλλά ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το ματς, ενώ στο 4’ ο Ρονάλντο βρήκε κάθετα τον Καρβαχάλ που πάτησε περιοχή και σέντραρε αλλά η άμυνα της Μπαρσελόνα απομάκρυνε.

Το ματς είχε πολύ δυνατό ρυθμό από την αρχή και στο 6ο λεπτό ο Ρονάλντο βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή κι έπιασε το σουτ αλλά ο Τερ Στέγκεν έπεσε και μπλόκαρε. Στο 11’ ο  Σουάρες βρέθηκε αμαρκάριστος στο ημικύκλιο της περιοχής κι έκανε το συρτό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 18’ και στο 19’ οι Μπενζεμά και Σουάρες από καλές θέσεις δεν είχαν καλά τελειώματα. Στο 20’, ο Ρονάλντο μπήκε από αριστερά στην περιοχή, έφερε την μπάλα στο δεξί κι έκανε το σουτ αλλά ο Τερ Στέγκεν έδιωξε με τα πόδια ενώ στο 28’ η Μπαρτσελόνα ζήτησε κόκκινη του Μαρσέλο σε αγκωνιά στον Μέσι και στο ίδιο λεπτό ήρθε το γκολ για τη «βασίλισσα».

 

Μετά από κόρνερ του Κρόος, ο Τερ Στέγκεν έδιωξε. Ο Μαρσέλο έκανε νέο γέμισμα και ο Ράμος (από πολύ οριακή θέση), πλάσαρε στο δοκάρι. Η μπάλα κύλησε κατά μήκος του τέρματος και ο Κασεμίρο με πλασέ σε κενό τέρμα έκανε το 1-0. Ωστόσο η Μπαρτσελόνα απάντησε άμεσα και στο 33’ έφερε στα ίσα το σκορ. Μπούσκετς, Ράκιτιτς και Μέσι έκαναν το τριγωνάκι, ο Αργεντινός άδειασε δύο αντιπάλους με μια κίνηση και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.

Στο 41ο λεπτό η μπάλα στρώθηκε στον Μέσι στο ημικύκλιο της περιοχής, ο Αργεντινός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κάπου βρήκε και πέρασε μόλις έξω και στο 43’ ο Σουάρες έκανε τη σέντρα από δεξιά αλλά ο Άλμπα στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε άουτ. Στο 45+2’ ο Κασεμίρο γλίτωσε τη 2η κίτρινη για φάουλ που έκανε στον Μέσι, την ώρα που ο τελευταίος έφευγε στην κόντρα.

Στο 47ο λεπτό, ο Καρβαχάλ σέντραρε από δεξιά και ο Πικέ έσωσε προ του Ασένσιο και στο 48’ ο Κρόος έπιασε ξερό σουτ με τον Τερ Στέγκεν να διώχνει εντυπωσιακά στη γωνία του. Στο 53ο λεπτό ο Μαρσέλο σέντραρε από αριστερά, ο Μπενζεμά έπιασε εξ επαφής την κεφαλιά αλλά ο Τερ Στέγκεν πραγματοποίησε μοναδική επέμβαση, ενώ στο 56’ ο Αλκάθερ γύρισε μόνος του στην περιοχή και έκανε το πλασέ αλλά ο Νάβας έδιωξε με τα πόδια.

Στο 59ο λεπτό μετά από κόρνερ ο Πικέ έπιασε δυνατή κεφαλιά αλλά ο Νάβας έδιωξε εντυπωσιακά, ενώ στο 66’ ο Ασένσιο σέντραρε από δεξιά και ο Ρονάλντο προσπάθησε να πιάσει το γυριστό αλλά έπιασε αέρα και στο επόμενο λεπτό ο Ασένσιο μπήκε από δεξιά και γύρισε στον Ρονάλντο, που μόνος με τον Τερ Στέγκεν πλάσαρε ψηλά άουτ. Το ματς είχε ανάψει για τα καλά και στο 68’ ο Ινιέστα έβγαλε κάθετα στον Σουάρες που από πλάγια δεξιά έπιασε το βολέ αλλά ο Νάβας έδιωξε και πάλι ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μέσι δοκίμασε το σουτ από μακριά αλλά ο Νάβας του είπε όχι.

Και στο 72ο λεπτό, ο Ράκιτιτς κινήθηκε όμορφα έξω από την περιοχή, έφερε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό και με τρομερό σουτ έκανε το 1-2. Μάλιστα στο 77’ ο Ράμος έκανε δολοφονικό μαρκάρισμα στον Μέσι και αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κι όμως στο 86’ ο Μαρσέλο σέντραρε από αριστερά και ο Χάμες με πλασέ στο πρώτο δοκάρι έκανε το 2-2. Στο 89ο λεπτό ο Ασένσιο βγήκε στο ένας με έναν με τον Πικέ από αριστερά, έκανε το σουτ αλλά ο Τερ Στέγκεν έδιωξε στην κλειστή γωνία και στο 90+2’ η Μπαρτσελόνα βγήκε ιδανικά στην κόντρα, ο Άλμπα έσπασε στο πέναλτι από αριστερά και ο Μέσι με σουτ έκανε το 2-3.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Ρονάλντο, Κροος, Μπενζεμά (82′ Χάμες Ροδρίγκες), Μπέιλ (38′ Ασένσιο), Μαρσέλο, Κασεμίρο (70′ Κόβασιτς), Μόντριτς.

Μπαρσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς, Σέρχιο Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Αλκάθερ (70′ Αντρέ Γκόμες), Άλμπα, Σέρχιο Ρομπέρτο, Ουμτιτί.

Σκόρερ: 28′ Κασεμίρο, 86′ Χάμες Ροδρίγκες / 33′ & 90’+2 Μέσι, 73′ Ράκιτιτς.

Κίτρινες: Κασεμίρο, Κόβασιτς / Ουμτιτί.

Αποβολές: 78′ Ράμος (απευθείας κόκκινη).

Όσον αφορά στα προηγούμενα ματς, η Λας Πάλμας εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την Αλαβές (44’ Κ. Π . Μπόατενγκ / 61’ Ιμπαί Γκόμες), ενώ η Μπέτις κέρδισε εκτός έδρας τη Θέλτα Βίγο με 0-1 χάρις σε γκολ του Ντάρκο Μπράσανατς στο 64’.

Πιο κάτω το live του αγώνα!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ