aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤην αλλάζει στο ντέρμπι

Την αλλάζει στο ντέρμπι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μεγάλο είναι το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές ο Μπρούνο Μπαλταζάρ, στο αυριανό ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Μάλιστα, είναι πιθανόν να παραταχθεί η ΑΕΛ με διαφοροποιήσεις και στις τρεις γραμμές.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Πορτογάλου κόουτς θα διαδραματίσει η ετοιμότητα των Ζούνιορ και Σοάρες. Αν βγάλουν το σημερινό πρόγραμμα της προπόνησης οι δύο αμυντικοί, θα έχουν πολλές πιθανότητες να συμπεριληφθούν στην ενδεκάδα. O πρώτος προπονήθηκε κανονικά χθες το πρωί, ενώ ο δεύτερος ακολούθησε πιο συντηρητικό πρόγραμμα.

Από εκεί και πέρα, σίγουρες θεωρούνται οι αλλαγές στη μεσαία και την επιθετική γραμμή. Ο Μάριος Ηλία έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα, όπως και οι Αλνταΐρ και Μέσκα. Περίπλοκο είναι το θέμα με τη στελέχωση της μεσαίας γραμμής. Υπάρχει η πιθανότητα να πάρει θέση βασικού για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα ο Φιντέλις.

Τον τεχνικό της ΑΕΛ απασχολεί η έλλειψη φαντασίας  στο παιχνίδι της. Τo ερώτημα είναι τι εικόνα θα παρουσιάσει η ομάδα σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, στο οποίο θα χρειαστούν πολλές δυνάμεις και αντοχές. Το πιο σημαντικό για να πάρει αυτό που θέλει η ΑΕΛ αύριο είναι να μη δεχθεί γκολ. Η βάση της επιτυχίας αρχίζει από το μηδέν παθητικό και αν τα καταφέρει, θα έχει πολλές πιθανότητες να φτάσει στον στόχο της.

Οι γαλαζοκίτρινοι υστερούν στο δημιουργικό κομμάτι, γι’ αυτό άλλωστε στα δύο παιχνίδια που κέρδισαν με Άρη και Δόξα, έμειναν στο στενό 1-0. Αλλά και στην ήττα με 0-1 από την ΑΕΚ, όταν η αντίπαλός τους υποχώρησε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Είναι ένα πρόβλημα, το οποίο προσπαθεί να επιλύσει ο Μπαλταζάρ. Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, είναι σημαντικό κυρίως για την ψυχολογία της ομάδας και ξέρουν πολύ καλά οι γαλαζοκίτρινοι πως η επάνοδος στις νίκες αντιστρέφει και το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την ήττα από την ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ