aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΤιμούρ Κετσπάγια, ο ορισμός του… απρόβλεπτου

Τιμούρ Κετσπάγια, ο ορισμός του… απρόβλεπτου

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Το όνομα του Τιμούρ Κετσπάγια θα μπορούσε να είναι δίπλα στο… λήμμα «απρόβλεπτος». Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στον καταρτισμό της ενδεκάδας, σπανίως πέφτουν μέσα όλες οι προβλέψεις, ειδικών και μη. Έχει αποδειχθεί ότι ο Γεωργιανός τεχνικός σκέφτεται πολύ διαφορετικά από τον απλό οπαδό και σε πολλές περιπτώσεις, στο αντίθετο ρεύμα από πολλούς συναδέλφους τους.

Ενόψει της σημερινής συνάντησης της Ανόρθωσης με τον Απόλλωνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ένα είναι σίγουρο: Δεν θα έχει στην ενδεκάδα τον… Τσαρλς Ελουντού, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής. Από κει και πέρα, άβυσσος η ψυχή του Τιμούρ, όπως επιβεβαιώνεται από τις κατά καιρούς επιλογές του. Ειδικά κόντρα στους γαλάζιους της Λεμεσού δεν ανακατεύει απλά την τράπουλα, αλλά της… δίνει και καταλαβαίνει.

Για παράδειγμα στον αγώνα του α’ γύρου, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» παρέταξε την «Κυρία» χωρίς επιτελικό μέσο (στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Νταουσβίλι, Κ. Αρτυματάς και Μαργκάσα) και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Κβιλιτάια με προπονήσεις μετρημένες στο δάκτυλα του ενός χεριού. Κι επίσης, έμεινε στον πάγκο ο Καλτσάς κι ήταν ενδεκαδάτος, για πρώτη φορά στην τρέχουσα περίοδο ο Χριστοφή.

Για του λόγου το αληθές, η σύνθεση της «Κυρίας» στις 20 Σεπτεμβρίου 2020: Λόρια, Γκαλίτσιος (45’ Αμπαρτζουμιάν), Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Κορέια, Νταουσβίλι, Κ. Αρτυματάς (61’ Ελουντού), Μαργκάσα (46’ Χούσμπαουερ), Οκριασβίλι, Χριστοφή, Κβιλιτάια

Στον Β’ γύρο, στο Τσίρειο, ο Γεωργιανός τεχνικός, άλλαξε και σύστημα και παρέταξε την ομάδα του με 3-6-1 και τους Σίλντενφελντ, Βργκοτς, και Αρτυματά στην άμυνα. Το σύστημα «δούλεψε» για ένα ημίχρονο (η «Κυρία» προηγήθηκε με 2-0 με τους σκόρερ τους Κβιλιτάια και Χούσμπαουερ), αλλά δεν ανταποκρίθηκε με την ίδια επάρκεια στην επανάληψη, αφού οι γηπεδούχοι έκαναν τη μεγάλη ανατροπή.

Η σύνθεση της Ανόρθωσης στις 3 Ιανουαρίου 2021: Λόρια, Βργκοτς, Σίλντενφελντ, Αρτυματάς, Αμπαρτζουμιάν (66’ Μαργκάσα), Κορέια, Νταουσβίλι, Χουσμπάουερ (84’ Ελουντού), Μίχα (78’ Μανιάς), Καλτσάς (84΄ Χριστοφή), Κβιλιτάια.

Με βάση (και) τα πιο πάνω, παίζουν πολλά σενάρια για τη σημερινή αναμέτρηση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ