aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤη σέβεται, αλλά δεν τη φοβάται

Τη σέβεται, αλλά δεν τη φοβάται

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, η Αταλάντα είναι το εμπόδιο το οποίο καλούνται  να ξεπεράσουν οι κυανόλευκοι για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Σωφρόνης Αυγουστή και οι ποδοσφαιριστές του πήραν μια γεύση από τις δυνατότητες των Ιταλών, όταν προ δεκαπενθημέρου τους αντιμετώπισαν στο «Μάπεϊ». Γνωρίζουν πως αύριο θα έχουν μια δύσκολη αποστολή, από την άλλη όμως ίσως είναι και η τελευταία ευκαιρία για να φανεί αν μπορούν να τραβήξουν την υπόθεση πρόκριση μέχρι το φινάλε.

Αν καταφέρουν και αποσπάσουν έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας, ίσως μείνουν ζωντανοί στο κόλπο της πρόκρισης, παρόλο που οι περισσότερες πιθανότητες γέρνουν προς την πλευρά της Λιόν και της Αταλάντα. Πέραν όμως από την πρόκριση, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που οι κυανόλευκοι θα ήθελαν να κερδίσουν. Αυτοί πάντως που θα επιλεγούν είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, να μην αφήσουν τους αντιπάλους να πιάσουν την καλή τους απόδοση, όπως έγινε στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Ο Κύπριος τεχνικός έχει μπροστά του τη σημερινή προπόνηση για να αποφασίσει για το αρχικό σχήμα. Δεν αποκλείεται να ρίξει από την αρχή τον Ντα Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος δεν αγωνίστηκε με τη Δόξα λόγω ενός προβλήματος, όμως είναι καλά και ο προπονητής του τον υπολογίζει. Δεν αποκλείεται όμως να δούμε και τον Μαρτίνες στο βασικό σχήμα. Ο Αργεντινός τα πήγε καλά στο ματς της περασμένης Κυριακής και έχει τις ίδιες πιθανότητες με τον Ντα Σίλβα.

Εκεί όπου υπάρχει προβληματισμός είναι στο κέντρο της άμυνας. Ο Ρομπέρζ θα απουσιάσει, όπως έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι με την Αταλάντα. Όλοι γνωρίζουν πόση δυναμική κουβαλά η παρουσία του Γάλλου στόπερ, όταν αυτός είναι παρών. Υπάρχει η επιλογή του 22χρονου Πιτιάν που είχε αγωνιστεί στην Ιταλία, αλλά είναι αμφίβολος, οπότε εάν δεν τα καταφέρει ο Ρουμάνος θα στραφεί ο κόουτς στη λύση του Αλεφ.

Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Βασιλείου θα διατηρηθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς ο Ζάντερ Σαντάνα θεωρείται αμφίβολος. Ο Βραζιλιάνος δεν ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και το πιο πιθανό είναι πως θα προφυλαχθεί ενόψει ΑΕΚ. Ο Κύπριος διεθνής παίκτης σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός και ο προπονητής του τον εμπιστεύεται.

Η εμπειρία του Βασιλείου μετρά και σε συνδυασμό με την ποιότητα και το πάθος του, τον καθιστούν απαραίτητο. Έχει μόλις δύο γεμάτα 90λεπτα, με τον Άρη (1-0) και τη Δόξα (4-2), όμως είναι σίγουρο πως με τον Σαντάνα θα αγωνίζονται εναλλάξ σε μια προσπάθεια η αριστερή πλευρά της ομάδας να παρουσιάζεται πάντα «φρέσκια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ