aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν το έχει το εύκολο γκολ η ΑΕΛ, ένα τεράστιο πρόβλημα που έκανε την εμφάνισή του και στο προχθεσινό ματς με την Ομόνοια στο ΓΣΠ και το πλήρωσε. Κλασικές ευκαιρίες είχε, όπως ήταν το Μέσκα στο 55’ και του Αλνταΐρ στο 88’, όμως δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει. Σε επτά παιχνίδια η ΑΕΛ έχει πετύχει μόλις 4 γκολ, έχοντας τη χειρότερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος. Εφόσον συνεχιστεί αυτό το σκηνικό, η ΑΕΛ δεν μπορεί να πάει πουθενά.

Η ομάδα του Μπαλταζάρ «μπλόκαρε» την Ομόνοια, όμως δεν είχε τον τρόπο να σκοράρει. Δύσκολα δέχεται γκολ, αυτό είναι αλήθεια, αλλά τι να την κάνει την καλή άμυνα, όταν μπροστά δεν μπορεί να βάλει έστω ένα γκολ. Η ΑΕΛ έχασε άλλο ένα παιχνίδι, το τρίτο φετινό στο πρωτάθλημα με το ίδιο σκορ, 1-0. Στο προχθεσινό με την Ομόνοια, αδίκησε τον εαυτό της. Θα μπορούσε τουλάχιστον να μην έχανε, όμως όταν σου δίνονται ξεκάθαρες ευκαιρίες και δεν τις αξιοποιείς, μοιραία η μπάλα θα σε τιμωρήσει. Η ομάδα της Λεμεσού αντιμετωπίζει πρόβλημα στη δημιουργία, αλλά κυρίως στο τελείωμα των φάσεων. Η τεχνική ηγεσία καλείται να βρει τις λύσεις για να έλθουν σύντομα νίκες και βαθμοί.

Οι γαλαζοκίτρινοι «κόλλησαν» στους δέκα βαθμούς και με τις αδυναμίες που παρουσιάζουν, κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθειά τους για διάκριση. Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα, ήλθε με τον ίδιο τρόπο. Τόσο με την Πάφο, όσο και με την Ομόνοια, έλεγχε το παιχνίδι, όμως οι επιθετικές αδυναμίες και η έλλειψη συγκέντρωσης σε δύο φάσεις τις στοίχισαν. Δεν μπορεί όμως να κοιτάξει πίσω, ούτε να σταθεί στις δύο ήττες. Ακολουθούν σημαντικά παιχνίδια, στα οποία μπορεί εφόσον παρουσιαστεί σοβαρή να μαζέψει βαθμούς. Με την προϋπόθεση πως θα βελτιωθεί μεσοεπιθετικά. Ακολουθούν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό (εντός), τον Ερμή (εκτός), την Αλκή (εντός) και τη Νέα Σαλαμίνα (εντός). Αν μπορεί να διατηρηθεί κοντά στους πρωτοπόρους, καλείται να το αποδείξει. H AEΛ δεν είναι κακή, όμως το πρόβλημα στο σκοράρισμα της βάζει δύσκολα. Με κάποιες διορθωτικές κινήσεις μπορεί να αλλάξει την τύχη της.

Μέσα δύο, έξω ένας

Σε ακόμη ένα παιχνίδι, στην ΑΕΛ υποστηρίζουν πως η διαιτησία τους αδίκησε. Η φάση στο 87’ με τον Ηλία και το τράβηγμα της φανέλας του από τον Κάντε ήταν παράβαση. Ξεκίνησε έξω από την περιοχή και ο παίκτης της ΑΕΛ έπεσε μέσα. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν έχουν τον χρόνο να διαμαρτυρηθούν ή να τα βάλουν με την τύχη τους. Την Πέμπτη φιλοξενούν τον Ολυμπιακό.

Εκτός πλάνου θα είναι ο Αβραάμ, που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες, ωστόσο ο Μπαλταζάρ θα υπολογίζει σε δυο ποδοσφαιριστές που απουσίασαν από το ντέρμπι του ΓΣΠ και είναι ικανοί να κάνουν πιο δημιουργική την ομάδα του. Θα επιστρέψουν οι Ρεζέντε και Σίλβα, που έχουν εκτίσει την ποινή της τιμωρίας τους. Μέσα στο επόμενο διήμερο θα ξεκαθαρίσει και η κατάσταση του Μπενίτεθ, ο οποίος επιλέγηκε για το αρχικό σχήμα προχθές, όμως ένιωσε ενόχληση στην προθέρμανση και τη θέση του πήρε ο Μέσκα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ