aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘρύλε, τώρα είναι η ώρα!

Θρύλε, τώρα είναι η ώρα!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τώρα είναι η ευκαιρία της αντεπίθεσης για τον Απόλλωνα. Οι κυανόλευκοι μπήκαν με το δεξί στο 2019 κερδίζοντας 1-0 την Ομόνοια στο κύπελλο, ενώ έκαναν ποδαρικό με νίκη την Κυριακή, στο παιχνίδι πρωταθλήματος όπου κέρδισαν με 3-0 τη Νέα Σαλαμίνα.

Στην ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή πιστεύουν πως είναι μόνο η αρχή για φέτος, καθώς τους περιμένουν ψηλά εμπόδια στη συνέχεια. Όπως έδειξαν στο τελευταίο ματς είναι αποφασισμένοι να μπουν και σήμερα στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσουν την ΑΕΚ στη Λάρνακα και με τους τρεις βαθμούς να πλησιάσουν και άλλο την κορυφή.

Είναι ευκαιρία για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί ο Απόλλων είναι σε θαυμάσια αγωνιστική κατάσταση, σε αντίθεση με τη σημερινή αντίπαλό του και δεύτερο, είναι εξ αναβολής παιχνίδι και η νίκη θα τον φέρει σε απόσταση δύο βαθμών από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και ενός από τη δεύτερη ΑΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Κορυφαίος ο Μάγκλιτσα με 66%!

Η ομάδα της Λεμεσού είναι πιθανό να μπει στο ΑΕΚ Αρένα με την ίδια τακτική, που εφαρμόστηκε στο «Αμμόχωστος». Ο Σατσέτι θα είναι και σήμερα εκτός αποστολής, ωστόσο υπάρχει ζωή και χωρίς αυτόν για τους κυανόλευκους. Ο Σωφρόνης Αυγουστή αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του ξανά με τον σχηματισμό 3-5-2. Ο Βάλε θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Χ. Κυριάκου, ο Ρομπέρζ και ο Ουεαντραόγκο, θα συνθέσουν την τριάδα στη άμυνα, ενώ στα άκρα θα είναι ο Πέδρο (δεξιά) και ο Βασιλείου (αριστερά, δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ο Κερμπρ).

Οι δύο κεντρικοί μέσοι θα είναι οι Μπρου και Μάρκοβιτς, με τον Μάγκλιτσα να κινείται σε ρόλο επιτελικού, υποστηρίζοντας το δίδυμο της κορυφής. Ο ένας από τους δύο στράικερ θα είναι ο Ζελάγια, ενώ για τη θέση του δεύτερου έχει το προβάδισμα ο Σκέμπρι σε σχέση με τον Σαρδινέρο. Εντούτοις, έχει πολλές πιθανότητες να επανέλθει στο βασικό σχήμα και ο Παπουλής.

Η σβελτάδα στις κινήσεις των μέσων και των επιθετικών, είναι το σημείο αναφοράς της ομάδας. Είναι το στοιχείο με το οποίο μπορούν οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα να κάνουν τη διαφορά. Οι κυανόλευκοι είναι το ίδιο επικίνδυνοι από τα άκρα και τον κεντρικό άξονα, όμως  για να πάρουν αυτό που θέλουν σήμερα, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην επιτρέψουν στην αντίπαλο τους να τους δημιουργήσει προβλήματα.

Ο Μάρκοβιτς με τον Μπρου θα έχουν την ευθύνη να ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, με τον Μάγκλιτσα στον σύνθετο ρόλο δημιουργού-επιθετικού να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό. Ο Κροάτης διανύει την καλύτερή του περίοδο στην τρέχουσα σεζόν και ξεχωρίζει για τη δράση του, τις σωστές τοποθετήσεις του στην περιοχή και την ευχέρειά του στο σκοράρισμα.

Από εκεί και πέρα, θα παραμείνουν ακόμη λίγες ημέρες εκτός δράσης οι Φοπαλά, Περέιρα και Στυλιανού, ενώ ο Σατσέτι αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το παιχνίδι με την Ομόνοια. Όσο για τον Γιούστε, θα μπει σε φουλ ρυθμό προπονήσεων προς το τέλος του Ιανουαρίου και θα υπολογίζεται από τον Σωφρόνη Αυγουστή στις αρχές του Φεβρουαρίου. Από τη στιγμή που επιστρέφουν οι τραυματίες, είναι πιθανό να μην προχωρήσουν σε δεύτερη μετεγγραφή οι κυανόλευκοι, μετά την απόκτηση του Κερμπρ.

Ποντάρισμα στους έμπειρους φορ

Πήρε τα πάνω του στα τελευταία ματς ο Μαγκλίτσα και δείχνει τον δρόμο στο σκοράρισμα, όμως ο Σωφρόνης Αυγουστή ποντάρει πολύ και στην αποτελεσματικότητα των έμπειρων Σκέμπρι και Ζελάγια. Δεν είναι λίγες οι φορές, που αμφότεροι ξελάσπωσαν την ομάδα τους με τα γκολ τους. Η ποιότητα υπάρχει και ο Κύπριος προπονητής περιμένει και από αυτούς πως η συνέχεια θα είναι και δική τους υπόθεση για να πιάσει κορυφή η ομάδα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ