aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Θρίλερ» στο Φράιμπουργκ με… πρωταγωνίστρια τη Μπάγερν

«Θρίλερ» στο Φράιμπουργκ με… πρωταγωνίστρια τη Μπάγερν

Με… ήρωα τον 18χρονο Ζίρκζε, που έκανε ντεμπούτο με γκολ στο 92’, η Μπάγερν Μονάχου, κέρδισε 3-1 την Φράιμπουργκ, για την 16η «στροφή» του γερμανικού πρωταθλήματος και μείωσε στο -4 από την πρώτη Λειψία.

Οι Βαυαροί μπήκαν δυνατά αλλά το σουτ του Κουτίνιο μετά από… 60 δευτερόλεπτα απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τον Φλέκεν ενώ ο Μίλερ είδε την προσπάθειά του στο 7’ να σταματάει στο δεξί δοκάρι της εστίας. Ωστόσο, η Μπάγερν πήρε το προβάδισμα που… δικαιούνταν στο 16ο λεπτό, με το 19ο τέρμα του Λεβαντόφσκι στο πρωτάθλημα, έπειτα από ασίστ του Ντέιβις!

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο 45λεπτο, λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, με τον Γκρίφο να… σοκάρει τους νταμπλούχους Γερμανίας κάνοντας σεφτέ στο φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα, από δική του πάσα, ο Πέτερσεν έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει και το 2-1 για τη Φράιμπουργκ, δύο λεπτά…

Η Μπάγερν από την πλευρά της θα μπορούσε να κάνει το 1-2 στο 65ο λεπτό, αλλά ο Φλέκεν έδιωξε με υπερένταση την προσπάθεια του Πέρισιτς από θέση μέσα αριστερά. Ενώ το γκολ του Γκνάμπρι στο 78’ δεν μέτρησε, λόγω οφσάιντ του Λεβαντόφσκις το ξεκίνημα της φάσης.

Όλα έδειχναν… γκέλα, ωστόσο, η ομάδα του Χάνσι Φλικ βρήκε τη… λύτρωση στο πρόσωπο του 18χρονου Ζίρκζε, ο οποίος πέρασε ως… απέλπιδα λύση για την επίθεση και σκόραρε στο ντεμπούτο του, με «τούνελ» απέναντι στον Φλέκεν, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων!

Ενώ ο Γκνάμπρι, που είχε σερβίρει στον Ζίρκζε το γκολ προηγουμένως, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 95’, «καθαρίζοντας» για τη Μπάγερν, που ανέβηκε τρίτη μετά κι τα υπόλοιπα αποτελεέσματα.

Μεγάλο «διπλό» της Κολωνίας στην Φρανκφούρτη, που κέρδισε με 4-2 κρατώντας την Άιντραχτ μακριά από τη νίκη για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική. Με σουτ από τα 10 μέτρα και το έκτο φετινό τέρμα του Χίντερεγκερ, οι «αετοί» πήραν το προβάδισμα από… νωρίς ενώ με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού και τη δεύτερη ασίστ του Κόστιτς, ξανά από κόρνερ, ο Πασιένσια με κεφαλιά έκανε το 2-0. Για να έρθει ο Χέκτορ στο 44’ από το… πουθενά και με ένα μακρινό σουτ, που κόντραρε και στο κεφάλι του Τουρέ, να μειώσει σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ενώ ο Μπόρναου σκόραρε για δεύτερο σερί ματς, ισοφαρίζοντας, προτού ο Ντρέξλερ σκοράρει για πρώτη φορά μετά τη… δεύτερη αγωνιστική και ο Γιάκομπς δώσει διστάσεις θριάμβου στη νίκη των «κριαριών» που τους ανέβασε εκτός ζώνης υποβιβασμού, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στο… 94’!

Ο Πλέα επέτρεψε στα γκολ μετά από εννιά «άσφαιρες» αγωνιστικές και μαζί του επέστρεψε και η Γκλάντμπαχ στις νίκες, επικρατώντας της ουραγού Πάντερμπορν με 2-0! Το τέρμα που έμελλε να κρίνει τον νικητή σημειώθηκε με το… καλημέρα στην επανάληψη, με τον Στιντλ να τροφοδοτεί τον αμαρκάριστο συμπαίκτη του κι εκείνον να σκοράρει με δυνατό σουτ με το δεξί… Ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν εκείνος που «σφράγισε» την κατάκτηση της νίκης, ευστοχώντας σε πέναλτι που καταλογίστηκε μέσω VAR, στο 67’.

Βόλφσμπουργκ και Σάλκε ήρθαν ισόπαλες με 1-1, στη «Φόλκσβγκεν Αρένα», με τη δεύτερη να χάνει την ευκαιρία να ανέβει στην τρίτη θέση της Bundesliga. Οι «λύκοι» είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν τις αξιοποίησαν ενώ, σαν να μην έφτανε αυτό, είδαν τον Καμπάκ να σκοράρει με διπλή προσπάθεια, στο ξεκίνημα της επανάληψης, σημειώνοντας το «χρυσό» γκολ για τους «κένιγκσμπλαου». Γκολ που επιβεβαιώθηκε και με τη χρήση VAR. Ωστόσο, ο Μπαμπού κατάφερε να… σώσει τον βαθμό για την ομάδα του, σκοράροντας για πρώτη φορά φέτος, οκτώ λεπτά πριν τη λήξη!

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Τρίτη, 17/12
Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς 0-5 (10’, 19’, 38’ Κουάισον, 15’ αυτ. Βελίκοβιτς, 82’ Ματετά)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Λειψία 3-3(23’ Βάιγκλ, 34’ Μπραντ, 55’ Σάντσο – 47’, 53’ Βέρνερ, 78’ Σικ)

Άουγκσμπουργκ-Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-0 (32’, 72’ Μαξ, 61’ Γεβντάι)

Ουνιόν Βερολίνου-Χόφενχαϊμ 0-2 (56’ Μπεμπού, 90’+1’ Μπάουμγκαρντνερ)

Τετάρτη, 18/12

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Χέρτα Βερολίνου 0-1 (65′ Ρέκικ)

Γκλάντμπαχ-Πάντερμπορν 2-0
(46′ Πλέα, πεν. Στιντλ)

Βόλφσμπουργκ-Σάλκε 1-1 (82′ Μπαμπού – 51′ Καμπάκ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Κολωνία 2-4 (6′ Χίντερεγκερ, 30′ Πασιένσια – 44′ Χέκτορ, 72′ Μπορνάου, 81′ Ντρέξλερ, 90’+4′ Γιάκομπς)

Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-3 (59′ Γκρίφο – 16′ Λεβαντόφσκι, 90’+2΄Ζίρκζε, 90’+5′ Γκνάμπρι)

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Παρασκευή, 20/12

Χόφενχαϊμ-Μπορούσια Ντόρτμουντ (21:30)

Σάββατο, 21/12 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ
Λειψία-Άουγκσμπουργκ
Μάιντς-Μπάγερ Λεβερκούζεν
Σάλκε-Φράιμπουργκ
Κολωνία-Βέρντερ Βρέμης
Χέρτα Βερολίνου-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή, 22/12

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Ουνιόν Βερολίνου (16:30)
Πάντερμπορν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ