aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘλιβερή Ίντερ, απέφυγε το κάζο η Νάπολι, «τρέλα» η Λάτσιο!

Θλιβερή Ίντερ, απέφυγε το κάζο η Νάπολι, «τρέλα» η Λάτσιο!

Αυτά βλέπει η Γιουβέντους και ξέρει πως δεν θα χάνει το πρωτάθλημα στην Ιταλία για τα επόμενα… 50 χρόνια!

Η Ίντερ παρουσιάστηκε… μια απ’ τα ίδια με το καλημέρα στη νέα σεζόν. Οι νερατζούρι –στο ντεμπούτο του Φρανκ ντε Μπουρ- ήταν απογοητευτικοί στην πρεμιέρα τους και τελικώς ηττήθηκαν εύκολα 2-0 από την Κιέβο.

«Δήμιος» των νερατζούρι ο Μπίρσα, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 49’ και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για την ομάδα του στο 81’, εκμεταλλευόμενος την εν γένει τρικυμία στην αντίπαλη άμυνα.

Χαρμολύπη για τη Νάπολι την πρώτη αγωνιστική της Serie A. Οι παρτενοπέι βρέθηκαν μπροστά σε μεγάλο κάζο, όταν βρέθηκαν να χάνουν με δύο γκολ, ωστόσο έσωσαν τουλάχιστον τον ένα βαθμό απέναντι στη Πεσκάρα με το τελικό 2-2. Οι νεοφώτιστοι άνοιξαν το σκορ με τον Μπενάλι στο 8’, ενώ στο 35’ πήραν ακόμα μεγαλύτερο… αέρα, χάρη σε νέο τέρμα του Καπράρι.

Ο Μέρτενς όμως δεν επέτρεψε το σοκ για τους Ναπολιτάνους. Μείωσε στο 60’ και ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα. Στα εναπομείναντα λεπτά, η ομάδα του πάλεψε για την ολική ανατροπή, είχε την υπεροχή, όμως δεν βρήκε το… χρυσό γκολ, με αποτέλεσμα να μπει με το… αριστερό στη σεζόν.

Απίστευτο παιχνίδι έγινε στο Μπέργκαμο, με την Λάτσιο να κάνει τα εύκολα-δύσκολα, αλλά να παίρνει τελικώς παίρνει μεγάλη νίκη με το «χορταστικό» 4-3 απέναντι στην Αταλάντα. Οι λατσιάλοι προηγήθηκαν με τρία γκολ στο 33’(!), με τους Ιμόμπιλε, Χόεντ και Λομπάρντι να χρίζονται σκόρερ.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν σε 2-3, χάρη σε δύο τέρματα του Κεσιέ ως το 67’. Τα πάντα ήταν ανοιχτά, όμως στο 89’ ο Κατάλντι «χτύπησε» ξανά για τους Ρωμαίους και τους έδωσε… αέρα, προτού απλώς ο Πετάνια διαμορφώσει το 3-4, που ναι μεν άγχωσε τους φιλοξενούμενους, αλλά δεν ήταν αρκετό να τους στερήσει και το τρίποντο.

Με διπλά ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους Σασουόλο και Σαμπντόρια. Η πρώτη (που προέρχεται από εξαιρετική χρονιά πέρσι) νίκησε 1-0 μέσα στο Παλέρμο, χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του killer Μπεράρντι στο 31’, ενώ η «Ντόρια» με το ίδιο σκορ επικράτησε της Εμπόλι, με μοναδικό σκόρερ της αναμέτρησης τον Μουριέλ στο 37’.

Σάββατο, 20/8

Ρόμα-Ουντινέζε 4-0
(65’, 75’ Περότι, 82’ Τζέκο, 84’ Σαλάχ)

Γιουβέντους-Φιορεντίνα 2-1
(37’ Κεντίρα, 75’ Ιγκουαΐν – 70’ Κάλινιτς)

Κυριακή, 21/8

Μίλαν-Τορίνο 3-2
(38′, 50′, 62′ πεν. Μπάκα – 48′ Μπελότι, 90+1′ Μπασέλι)

Πεσκαρα-Νάπολι 2-2
(8′ Μπενάλι, 35′ Καπράρι – 60′, 63′ Μέρτενς)

Παλέρμο-Σασουόλο 0-1
(31′ πεν. Μπεράρντι)

Αταλάντα-Λάτσιο 3-4
(63′, 67′ Κεσιέ, 90+1′ Πετάνια – 15′ Ιμόμπιλε, 20′ Χοέντ, 33′ Λομπάρντι, 89′ Κατάλντι)

Κιέβο-Ίντερ 2-0
(49′, 81′ Μπίρσα)

Μπολόνια-Κροτόνε 1-0
(86′ Ντέστρο)

Τζένοα-Κάλιαρι 3-1

Έμπολι-Σαμπντόρια 0-1
(37′ Μουριέλ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ