aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαThis is Anfield, this is Liverpool! (vids)

This is Anfield, this is Liverpool! (vids)

Την προέλασή της εντός κι εκτός συνόρων συνέχισε η Λίβερπουλ! Με φόρα από την άνοδο στην κορυφή του πρωταθλήματος, η ομάδα του Κλοπ πήρε τον «τελικό» πρόκρισης με τη Νάπολι (1-0) και σφράγισε το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Το υπέροχο γκολ του Σαλάχ αποδείχθηκε αρκετό για τους «κόκκινους», που σπατάλησαν απίστευτες ευκαιρίες με τον Μανέ και χρειάστηκαν τον φοβερό Άλισον στο τέλος για να στηθεί το πάρτι πρόκρισης στο «Άνφιλντ».

Την ίδια ώρα η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε περίπατο στο Βελιγράδι και με το άνετο 4-1 επί του Ερυθρού Αστέρα περνούσε ως πρώτη του ομίλου-φωτιά στην επόμενη φάση.

Τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής

Λίβερπουλ-Νάπολι 1-0 (34’ Σαλάχ)
Ερυθρός Αστέρας-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4 (56’ Γκόμπελιτς – 10’ Καβάνι, 40’ Νεϊμάρ, 74’ Μαρκίνιος, 90’+2’ Εμπαπέ)

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Παρί Σεν Ζερμέν 11 (17-9)
Λίβερπουλ 9 (9-7)
Νάπολι 9 (7-5)
Ερυθρός Αστέρας 4 (5-17)

Λίβερπουλ-Νάπολι 1-0

Ματς αντάξιο των προσδοκιών ενός τελικού πρόκρισης έγινε στο «Άνφιλντ». Αφού πρώτα σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία (χάνοντας ολομόναχος το κοντρόλ) ο Σαλάχ έγινε ξανά ο ήρωας της Λίβερπουλ, ανοίγοντας το σκορ στο 34’ με πλασέ από πολύ πλάγια θέση. Η Νάπολι από την πλευρά της προσπάθησε ν’ απαντήσει άμεσα, αλλά το κοντινό πλασέ του Χάμσικ έφυγε πάνω από την εστία. Ευτυχώς, δε, για εκείνη ο Σαλάχ αστόχησε σε τετ-α-τετ με την έναρξη του β’ μέρους και την κράτησε ζωντανή ως το τέλος.

Τότε που παίχτηκε ένα φοβερό θρίλερ -κυρίως εξαιτίας της αστοχίας των γηπεδούχων. Ή μάλλον εξαιτίας της αστοχίας του Μανέ. Ο Αφρικανός μέσος σπατάλησε τρεις κραυγαλέες ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς και θα γινόταν ο μοιραίος των «κόκκινων»: Αν ο Άλισον δεν έκανε μεγάλη επέμβαση στις καθυστερήσεις στο πλασέ του Μίλικ και δεν έβαζε και τη δική του υπογραφή στο εισιτήριο της Λίβερπουλ για τους «16» του Champions League.

Ερυθρός Αστέρας-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

Αντίθετα με τη Λίβερπουλ, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν αγχώθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Εξάλλου ήδη από το 10’ είχε πάρει το προβάδισμα χάρη σε ατομική ενέργεια του Εμπαπέ που σέρβιρε το γκολ στον Καβάνι. Και ήδη από το ημίχρονο είχε καθαρίσει το ματς με το ωραίο σόλο του Νεϊμάρ που κατέληξε σε πλασέ στα δίχτυα.

Μπορεί λοιπόν οι Σέρβοι να αντέδρασαν και να μείωσαν λίγο μετά το ξεκίνημα του β’ μέρους με τον Γκόμπελιτς (έπειτα από σουτ στην κλειστή γωνία του Μπουφόν), ωστόσο οι Παριζιάνοι παραήταν ανώτεροι έστω και για ν’ ανησυχήσουν. Έτσι, ο Μαρκίνιος ξέκοψε οποιαδήποτε ελπίδα του Αστέρα με κεφαλιά στο 74’ και ο Εμπαπέ στις καθυστερήσεις έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης της Παρί -και μάλιστα ως πρώτης από τον όμιλο-φωτιά του Champions League.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ