aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘέλει «σουλούπωμα» στην άμυνα

Θέλει «σουλούπωμα» στην άμυνα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δημιουργεί  ευκαιρίες, κάνει γκολ, αλλά χρειάζεται και ανάλογη σοβαρότητα στην άμυνα. Ο Σωφρόνης Αυγουστή είδε την ομάδα του στα πλείστα παιχνίδια στην Ευρώπη και στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος να παραβιάζεται η εστία της και είναι λογικό να προβληματίζεται. Ο Απόλλων βγάζει… φωτιές μπροστά με τους επιθετικούς που διαθέτει, αλλά δεν θέλει και να κυνηγά το σκορ. Τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με τον Ερμή βρέθηκε πίσω στο σκορ και δεν επιθυμεί να το δει ξανά αυτό το σενάριο.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα ψάχνει γα την κατάλληλη χημεία στον μεσοαμυντικό του μηχανισμό και σε αυτό ρόλο δεν παίζουν μόνο οι αμυντικοί, αλλά και πως συμπεριφέρεται όλη η ομάδα, όταν ο αντίπαλος έχει την κατοχή της μπάλας και επιτίθεται. Και τα τρία γκολ που δέχθηκε στο πρωτάθλημα, ήταν από αντεπιθέσεις και εκεί εστιάζει την προσοχή της  η τεχνική ηγεσία. Να μην αιφνιδιάζεται και να μη δημιουργούνται ρήγματα, όταν έχουν την μπάλα στην κατοχή τους οι αντίπαλοι επιθετικοί.  Αν επιλυθεί αυτό το αρνητικό στοιχείο, ο Απόλλων δεν έχει να φοβηθεί επιθετικά, αφού έχει τις λύσεις για να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα.

Αυτή την τακτική θα προσπαθήσει να εφαρμόσει αύριο. Να απομονώσει τους επιθετικούς της ΑΕΛ, για να μην φθάνουν στην περιοχή του Βάλε,  διατηρώντας έτσι το μηδέν παθητικό στην άμυνα. Και από εκεί και πέρα να επιτεθεί με όλη την μανία και την ποιότητα που διαθέτει για να φθάσει στα γκολ που θα του χαρίσουν τα τρίποντα. Επιλογές υπάρχουν αρκετές στην γραμμή κρούσης, όπως και οι επιθετικοί που θα «σκοτώσουν» την αντίπαλη αντίσταση, αλλά είπαμε χρειάζεται και πιο πολλή δουλειά και συγκέντρωση στην άμυνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ