aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘέλει σιδερωμένο το κουστούμι της

Θέλει σιδερωμένο το κουστούμι της

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Αν απόψε γύρω στις 20:00 η βαθμολογία «λέει» πως η ΑΕΚ θα είναι πρωτοπόρος έχοντας νικήσει τον επίδοξο πρωταθλητή Απόλλωνα, θα είναι ό,τι καλύτερο γι’ αυτήν. Άλλωστε, σε αυτό το ενδεχόμενο, θα πρόκειται για τη δεύτερη νίκη επί κύριου ανταγωνιστή, μετά το 3-1 επί του ΑΠΟΕΛ. Και ασφαλώς, η ψυχολογία θα γίνει η καλύτερη δυνατή και η δυναμική τίτλου θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Αντιθέτως, ενδεχόμενη ήττα θα τσαλακώσει το… καλό κουστούμι που φορέθηκε τις προηγούμενες τέσσερις αγωνιστικές. Επομένως, το κίνητρο για τη νίκη στο αποψινό ντέρμπι του «ΑΕΚ Αρένα» μόνο μικρό δεν είναι για τη γηπεδούχο.

Ένα ευχάριστο που προέκυψε χθες ήταν η συμπερίληψη του Μουρίγιο στην αποστολή, ο οποίος μάλιστα ίσως επιλεγεί για το αρχικό σχήμα. Αντιθέτως, δεν υπολογίζονται για ακόμη μία αγωνιστική οι τραυματίες Τομάς και Τρουγιόλας.

Όσο για τις σκέψεις του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, σύμφωνα με τα πεπραγμένα στις προπονήσεις, δημιουργούν δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο και επικρατέστερο είναι η επαναφορά του σχεδιασμού με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (3-4-3). Σε αυτό το σενάριο, το επικρατέστερο σχήμα είναι το εξής: Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κολίνας και η τριάδα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Μουρίγιο, Καταλά και Μοϊσόφ. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Λαμπάν, Λαρένα, Χέφελ και Τρισκόφσκι. Στα δεξιά θα κινείται ο Ακοράν, αριστερά ο Τέτε και στην κορυφή ο Τολεμές. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να διατηρήσει ο Βάσκος προπονητής το 4-1-4-1, που εφάρμοσε τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές.

Μεγάλο… επιθετικό βάρος αναμένεται να πέσει και πάλι στον Τολεμές, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και μοιάζει ασταμάτητος. Τα 10 τέρματα που έχει σημειώσει είναι δείγμα της εξαιρετικής αγωνιστικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται και οι ΑΕΚτζήδες ευελπιστούν ότι θα δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και στα γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ