aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘέλει να βάλει ένα τέλος! (αγνοεί τη νίκη από το 2010-11 η ΑΕΚ)

Θέλει να βάλει ένα τέλος! (αγνοεί τη νίκη από το 2010-11 η ΑΕΚ)

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες είναι ο απολογισμός της ΑΕΚ στα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος στην έδρα της με την ΑΕΛ. Μια αρνητική παράδοση που έχει δημιουργηθεί σ’ αυτό το διάστημα με αντίπαλο την ομάδα της Λεμεσού και δεν λέει να τερματιστεί, ακόμη και στις προηγούμενες μια-δυο σεζόν στις οποίες η ΑΕΚ έκανε πορεία πρωταθλητισμού.

Όλα αυτά στο ΓΣΖ. Τώρα, στο «ΑΕΚ Αρένα», μόλις στο δεύτερο παιχνίδι των κιτρινοπράσινων στο δικό τους σπίτι, θέλουν όλα να είναι αλλιώς. Γι’ αυτό και θα επιδιώξουν στο ματς του Σαββάτου (19:00), όταν θα υποδεχθούν την ΑΕΛ, να βάλουν ένα τέλος στην αρνητική παράδοση.

Παράλληλα να επανέλθουν στις επιτυχίες μετά την ισοπαλία με τον ΑΠΟΕΛ και να διατηρηθούν για άλλη μια αγωνιστική στην πρωτοπορία, διατηρώντας τη διαφορά από τη δεύτερη ομάδα αλλά αυξάνοντας την απόσταση από την προσεχή αντίπαλό τους.

Στην ΑΕΚ έχουν πικρή εμπειρία από τα παιχνίδια των προηγούμενων χρόνων απέναντι στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού, θα πάνε υποψιασμένοι και αποφασισμένοι για το τρίποντο. Άλλωστε, οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και στην ομάδα της Λάρνακας πιστεύουν πως ήλθε η στιγμή να πανηγυρίσουν απέναντι στην ΑΕΛ ως γηπεδούχοι.

Θα είναι άλλο ένα μήνυμα εφόσον η ΑΕΚ φθάσει στη νίκη, μετά και το διπλό κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα με την οποία δεν έβρισκε τα προηγούμενα χρόνια τον τρόπο να φθάσει στην επιτυχία, ότι η φετινή τους πορεία είναι ξεχωριστή και ικανή να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Αναφερόμενος ο Κυριάκος Δημητρίου στο παιχνίδι του Σαββάτου, επισήμανε: «Δεν αλλάζει κάτι στην προσέγγισή μας. Παίζουμε στην έδρα μας σ’ ένα ντέρμπι κορυφής. Ξέρουμε πως έχει αλλάξει προς το καλύτερο η φετινή ΑΕΛ και δεν μας ξεγελά το πρόσφατο ισόπαλο αποτέλεσμα. Παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε και να εδραιωθούμε στην πρώτη θέση».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

2010-11: 0-0

2011-12: 0-0

2012-13: 1-2

2013-14: 1-2

2014-15: 1-1

2015-16: 0-2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ