aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘέλει να σπάσει το ρόδι σε ντέρμπι…

Θέλει να σπάσει το ρόδι σε ντέρμπι…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στη θέση που έχει βρεθεί η ΑΕΛ, για να ελπίζει σε διεκδίκηση του στόχου της μέχρι τέλους, θα πρέπει να επανέλθει άμεσα στις νίκες. Πριν να είναι αργά και της ξεφύγουν κι άλλο οι ομάδες που προπορεύονται, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι δύσκολο να τις ακολουθήσει και να ελπίζει σε κατάληψη μιας θέσης με το τέλος της περιόδου, που θα της εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η προσπάθεια μετά την ήττα από την Ανόρθωση είναι δύσκολη, όμως οι πιθανότητες υπάρχουν, είναι εκεί και θα της διεκδικήσει. Πιο μακριά από το σημερινό ντέρμπι με τον Απόλλωνα δεν μπορεί να κοιτάζει. Θα προσπαθήσει για τη νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου της και αν την πετύχει, θα παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της διάκρισης.

Στα εναπομείναντα δέκα παιχνίδια η τύχη της ομάδας του Μπρούνο Μπαλταζάρ δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά της πόδια, αλλά και από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Οι γαλαζοκίτρινοι, ωστόσο, αυτό που τονίζουν είναι ότι θα κοιτάξουν την δική τους ομάδα και θα το παλέψουν για την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Δεν έχουν ακόμη καταφέρει να νικήσουν σε ντέρμπι στην τρέχουσα σεζόν και αυτό είναι ένα στοιχείο που φέρνει την ΑΕΛ απέναντι σε μια μεγάλη πρόκληση, θέλει να σπάσει το ρόδι.

Εκτός πλάνου βρίσκεται μόνο ο Γουίλερ, ενώ ο Αϊρόσα που ξεπέρασε το πρόβλημα του έχει καλές πιθανότητες να επανέλθει στην ενδεκάδα. Υπάρχουν ένα – δυο ερωτηματικά για το αρχικό σχήμα: αν θα ξεκινήσει τον αγώνα ένας από τους Γκαμπιονέτα ή Μπενίτεθ και αν τίθεται θέμα επανόδου του Φιντέλις.

Εκτός απροόπτου, ο Μπαλταζάρ θα αρχίσει τον αγώνα με τον Βοζίνια κάτω από τα δοκάρια. Οι Αϊρόσα και Αβραάμ θα καλύψουν τις θέσεις στα άκρα της άμυνας. Λαφράνς και Μιτρέα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή, σίγουροι θεωρούνται οι Σοάρες και Σίλβα, με τους Ρομάν, Φιντέλις και Γκαμπιονέτα να διεκδικούν την άλλη θέση. Στην κορυφή της επίθεσης θα κινείται ο Τεξέιρα, δεξιά ο Τόρες και αριστερά ο Μπενίτεθ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ