aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘέλει να κάνει την ΑΕΚ πιο νεανική

Θέλει να κάνει την ΑΕΚ πιο νεανική

Η ΑΕΚ για μία ακόμη σεζόν διεκδίκησε τον τίτλο, δίχως να πετύχει τον στόχο της. Έχοντας στο ρόστερ της παίκτες με πολλές εμπειρίες πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε να καλύψει τη διαφορά από τον ΑΠΟΕΛ. Πλέον, δεν έχει επιλογή από τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. Ένας από τους στόχους του Τσάβι Ρόκα στην καλοκαιρινή μετεγγραφική περίοδο είναι η μείωση του μέσου όρου ηλικίας.

Άλλωστε, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η ομάδα της Λάρνακας είναι η δεύτερη πιο «γερασμένη» στην Ευρώπη, έχοντας μέσο όρο ηλικίας τα 31,87 χρόνια. Κάτι που δείχνει ότι χρειάζεται φρεσκάδα με νέο αίμα για να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική.

Ήδη ο Ηλίας Χαραλάμπους αποτελεί παρελθόν (του έγινε πρόταση να αναλάβει πόστο στο τεχνικό τιμ) ενώ δεν αποκλείεται και ένας-δυο άλλοι παίκτες άνω των 30 να μη συνεχίσουν. Από εβδομάδας μάλιστα είναι ορατό το ενδεχόμενο να προκύψουν ανακοινώσεις με ανανεώσεις και επεκτάσεις συμβολαίων.

Έκανε μπόλικη δουλειά ο Τσάβι Ρόκα και η διοίκηση τις τελευταίες εβδομάδες με τους παίκτες του υφιστάμενου ρόστερ. Τώρα που τελειώνουν οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ θα αρχίσει να συμπληρώνεται το παζλ της επόμενης σεζόν. Και φέτος η προετοιμασία θα αρχίσει πολύ νωρίς και οι παίκτες θα έχουν πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή τους για ξεκούραση.

Έτσι είναι πιθανό να γίνουν νωρίς οι πρώτες μετεγγραφικές κινήσεις. Πάντως, οι κιτρινοπράσινοι αναμένεται να βασιστούν κυρίως στους ποδοσφαιριστές που θα απομείνουν από την τρέχουσα σεζόν, στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους. Κάτι που έκαναν στα αντίστοιχα ματς της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Το θετικό σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι είναι ότι η προετοιμασία θα γίνει από την αρχή με τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Πέρσι είχε έρθει δυο ημέρες πριν από τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ΑΕΚ, μιας και είχε υποχρεώσεις στην Ισπανία με την Γέiδα και δεν μπορούσε να έρθει νωρίτερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ