aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘέλει να είναι «φαρμακερή»

Θέλει να είναι «φαρμακερή»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τρίτη εκτός έδρας εξέταση υψηλής δυσκολίας για την ΑΕΛ, η μεθαυριανή στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» απέναντι στην Ανόρθωση. Στις προηγούμενες δύο δεν πέρασε τη βάση, αφού ούτε ισοπαλία πήρε, χάνοντας με το ίδιο σκορ (0-1) από τις ΑΕΚ και Ομόνοια. Στην τρίτη φιλοξενία της από αντίπαλο που έχει στόχο τον τίτλο, ελπίζει πως θα έχει καλύτερη τύχη.

Βέβαια για να τα καταφέρει θα πρέπει να υπάρξει και ανάλογη αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές. Και στο κομμάτι της συγκέντρωσης και της καλής απόδοσης, δουλεύει ο Μπρούνο Μπαλταζάρ τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Κόντρα στη «Μεγάλη Κυρία», η ομάδα της Λεμεσού θα χρειαστεί να δουλέψει σαν καλοκουρδισμένο σύνολο για να αποδράσει με το τρίποντο.

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα βεβαίως, δεν θα κρίνει ασφαλώς την πορεία των «λεόντων», καθώς ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς. Κερδίζοντας όμως σε μια έδρα που… ξεχειλίζει από ενθουσιασμό στην τρέχουσα σεζόν, η διάθεση θα ανέβει και η δυναμική θα είναι τεράστια. Με θετικό αποτέλεσμα, η ΑΕΛ θα ενισχύσει πιο πολύ τον στόχο που έχει για να κυνηγήσει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Στα τελευταία ματς, βγάζει ποιότητα, όμως είχε να κάνει με αντιπάλους, που περισσότερο στο μυαλό τους είχαν πώς να μαζέψουν βαθμούς βασιζόμενοι πρωτίστως στην ανασταλτική λειτουργία τους. Δεν ήταν του ίδιου βεληνεκούς, με την προσεχή αντίπαλο. Μεθαύριο, όμως, θα είναι αλλιώτικα, γι’ αυτό και ο τεχνικός των γαλαζοκίτρινων, έχει αρχίσει να καταστρώνει αναλόγως το πλάνο του.

Όσο για τα αγωνιστικά δεδομένα, δεν υπάρχει ανησυχία για τη συμμετοχή του Μίτρεα, ο οποίος δέχτηκε χτύπημα στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τη Νέα Σαλαμίνα. Προπονήθηκε κανονικά το τελευταίο διήμερο και θα πάρει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας. Ο Μπαλταζάρ ετοιμάζει πάντως αλλαγές ενόψει του αγώνα που ακολουθεί, αφού θα επαναφέρει τους Αϊρόσα και Σοάρες στο αρχικό σχήμα. Το ερωτηματικό είναι ποιος από τους Νικολάου και Φιντέλις θα μείνει εκτός ενδεκάδας για να αγωνιστεί ο Σοάρες. Στην κορυφή θα διατηρηθεί ο Αρουαμπαρένα και στα άκρα οι Μπενίτεθ και Αβραάμ.

Στα θετικά της ΑΕΛ είναι πως οι ποδοσφαιριστές της παρουσιάζονται τις τελευταίες αγωνιστικές με περισσότερη αυτοπεποίθηση και «βλέπουν» πιο εύκολα δίκτυα. Είναι δραστήριοι στον αγωνιστικό χώρο, έχουν καλύτερη ψυχολογία και πείθουν πως διαθέτουν και ποιότητα.

Χίλια εισιτήρια για τους ΑΕΛίστες

Η παρουσία των φίλων της ΑΕΛ ήταν ικανοποιητική στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα. Όχι βέβαια στα επίπεδα του εκτοπίσματος του συλλόγου, όμως είναι φανερό πως η ομάδα και η προσπάθεια που κάνει έχει αρχίσει να αγκαλιάζεται. Ενόψει της εξόδου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αναμένεται πως οι οπαδοί της θα εξαντλήσουν τα χίλια εισιτήρια που θα έχουν στη διάθεσή τους. Σήμερα αρχίζει η προπώλησή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ