aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘέλει «διπλό» εδώ και τώρα!

Θέλει «διπλό» εδώ και τώρα!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο στόχος του Απόλλωνα θα είναι ξεκάθαρος το απόγευμα, νίκη και μόνο νίκη. Οι κυανόλευκοι δεν συμβιβάζονται με τίποτα άλλο. Θα εκστρατεύουν στη Λάρνακα θέλοντας μόνο το «διπλό», που θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Αυγουστή δεν έχει ακόμη κερδίσει μακριά από τη Λεμεσό και κόντρα στην Αλκή είναι μια καλή ευκαιρία να «γράψει» την πρώτη εκτός έδρας επιτυχία. Το τρίποντο, εάν έρθει, θα βοηθήσει από κάθε άποψη, ειδικά τώρα που οι κυανόλευκοι εισέρχονται σε μια σειρά παιχνιδιών από τα οποία θα κριθεί η αντεπίθεσή τους για να πλησιάσουν κι άλλο τους πρωτοπόρους.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του στο διάστημα της διακοπής. Χρειάζονταν ανάσες, λόγω του βεβαρημένου προγράμματος και η ανάπαυλα ήλθε γάντι. Για να πάρει αυτό που θέλει η ομάδα της Λεμεσού θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση. Δεν περιμένουν ένα εύκολο παιχνίδι, γι’ αυτό και πάνε προετοιμασμένοι και υποψιασμένοι, έχοντας ως στόχο να μπουν από την αρχή δυνατά για να ελέγξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο του «Αμμόχωστος» ό,τι καλύτερο διαθέτει. Επιλογές υπάρχουν και οι κυανόλευκοι είναι από τις ομάδες που ξεχωρίζουν για το βάθος και την ποιότητά τους. Από τις βασικές μονάδες, μόνο ο Ζελάγια δεν υπολογίζεται λόγω καρτών. Οι υπόλοιποι είναι πανέτοιμοι. Υπάρχει ένα ερωτηματικό, αν θα ξεκινήσει τον αγώνα ο Ντα Σίλβα ή ο Μαρτίνες, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να χωρέσουν και οι δύο στην ενδεκάδα. Αν συμβεί αυτό θα μείνει εκτός ο Άλεφ, και ο Σατσέτι θα αποτελέσει το μοναδικό ανασταλτικό μέσο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ενδεκάδα του Απόλλωνα θα αποτελείται από τον Βάλε κάτω από τα δοκάρια και τους Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ και Σαντάνα στην άμυνα, Σατσέτι, Μαρτίνες και Ντα Σίλβα στη μεσαία γραμμή. Σκέμπρι, Γιάκολις και Μαγκλίτσα στην επίθεση.

Η απάντηση στο ερωτηματικό αν δίπλα από τον Σατσέτι θα αγωνιστεί ο Άλεφ ή αν θα προτιμηθεί ο Μαρτίνες, θα δοθεί λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Από την άλλη, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν και οι Στυλιανού, Παπουλής και Βασιλείου. Αν εξελιχθεί το παιχνίδι όπως επιθυμούν οι κυανόλευκοι και η νίκη τους χαμογελάσει νωρίς, τότε ίσως προκύψουν αλλαγές από τη στιγμή που ακολουθεί το παιχνίδι με τη Λιόν.

Ο Αυγουστή παρακολούθησε σε αρκετά παιχνίδια την Αλκή και έχει άποψη για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ως ομάδα. Το «κλειδί» για να πάρουν αυτό που θέλουν οι κυανόλευκοι είναι να φθάσουν σ’ ένα γρήγορο γκολ. Αν το καταφέρουν θα κάνουν λογικά πιο εύκολη την προσπάθειά τους. Ο Απόλλων αναμένεται να πιέσει από ψηλά με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, θέλοντας να βάλει δύσκολα στην αντίπαλό του αλλά και να μην της επιτρέψει να πιστέψει πως μπορεί να του κάνει ζημιά. Θα χρειαστεί και υπομονή. Σημαντικό ρόλο θα έχουν οι ακραίοι, τόσο οι αμυντικοί (Πέδρο και Σαντάνα), όσο και οι επιθετικοί (Σκέμπρι και Γιάκολις). Οι ποδοσφαιριστές του Αυγουστή είναι έμπειροι και ικανοί και μπορούν να φέρουν σε πέρας με επιτυχία την αποστολή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ