aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘανατικές ποινές σε δέκα χούλιγκαν στην Αίγυπτο!

Θανατικές ποινές σε δέκα χούλιγκαν στην Αίγυπτο!

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Αιγύπτου επικύρωσε τις θανατικές ποινές σε βάρος δέκα ανδρών, για τη συμμετοχή τους στα αιματηρά επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Πορτ Σάιντ το 2012.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου είναι τελεσίδικη και δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση. Οι θύτες αντιμετώπιζαν κατηγορίες ανθρωποκτονίας και απόπειρας φόνου, ενώ μεταξύ των καταδικασθέντων είναι και ο πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής.

Συνολικά 74 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.000 τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια που προκλήθηκαν μετά το τέλος του αγώνα της Αλ-Μάσρι-Αλ-Αχλί.

Οι οπαδοί των νικητών (Αλ – Μάσρι) εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, αρχικά για να γιορτάσουν την επικράτηση της ομάδας τους, αλλά η κατάσταση ξέφυγε με μεγάλο μέρος του πλήθους να εκτοξεύει βεγγαλικά πέτρες, και μπουκάλια.

Ακολούθησαν συμπλοκές με αυτόπτες μάρτυρες να δηλώνουν ότι κάποια από τα θύματα έπεφταν από τις κερκίδες. Σημειώνεται ότι μετά την τραγωδία του Πορτ Σάιντ, η κυβέρνηση της Αιγύπτου επέβαλε περιορισμούς στον αριθμό των θεατών που επιτρέπεται να παρακολουθούν αγώνες

Δείτε σχετικό βίντεο:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ