aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Θα πρέπει να ζήσουμε με την κάρτα φιλάθλου, να αλλάξουμε κουλτούρα»

«Θα πρέπει να ζήσουμε με την κάρτα φιλάθλου, να αλλάξουμε κουλτούρα»

«Στη χθεσινή (σ.σ.: προχθεσινή) συνέλευση ξεκαθάρισε το θέμα. Ανεξάρτητα από τις φωνές που είναι εναντίον και ακούγοντας τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας (σ.σ.: Νίκος Αναστασιάδης), θα πρέπει να καταλάβουμε ότι θεωρείται λήξαν. Η κάρτα φιλάθλου είναι εκεί, θα μείνει εκεί και θα πρέπει να ζήσουμε με αυτή. Θα αλλάξουμε κάποια πράγματα με το αρχείο και τις πρόνοιες του νόμου», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας Θουκής Θουκυδίδης, ο οποίος πρόσθεσε:

«Όταν δεν υπάρχει κοινή γραμμή, δεν μπορεί να γίνει αλλαγή. Δεν είναι θέμα της ΚΟΠ, αφού πρόκειται για νομοθεσία. Είναι χάσιμο χρόνου να ασχολούμαστε με την κάρτα φιλάθλου. Ας επικεντρωθούμε σε άλλα πιο σοβαρά θέματα που αφορούν το κυπριακό ποδόσφαιρο. Πρέπει να βελτιωθούν τα γήπεδα, να γίνουν σύγχρονα και να παρέχουν ασφάλεια. Θα πρέπει να φύγει από πάνω μας η κουλτούρα του… όπου θέλει ο καθένας πάει. Πρέπει να αλλάξουμε κουλτούρα, γενικά, ως λαός. Πρέπει αυτός ο λαός να ανεβεί επίπεδο. Είναι θέμα εκπαίδευσης. Όταν βλέπεις για παράδειγμα στη Γερμανία να κάθονται δίπλα –δίπλα φίλαθλοι αντίπαλων ομάδων μαζί με φανέλες και κασκόλ των ομάδων τους και τα συγκρίνεις με το κυπριακό ποδόσφαιρο, τότε καταλαβαίνεις ότι μας χωρίζουν έτη φωτός».

Ακολούθως, μιλώντας για τη διαιτησία, πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ξέρω ποιος παράγοντας ασχολείται στην Αγγλία για τους ορισμούς. Εμείς περιμένουμε κάθε Πέμπτη, να δούμε ποιον διαιτητή μας έβαλαν. Σιγά-σιγά πρέπει να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον. Είναι υποτιμητικό να φέρνουμε ξένους διαιτητές. Και πίσω από το VAR θα κάθονται άνθρωποι. Θέλουμε να ανεβεί το επίπεδό μας».

Τέλος, αναφέρθηκε στην πορεία της Νέας Σαλαμίνας: «Έχουμε τους ποδοσφαιριστές. Σε κάποια παιχνίδια και κυρίως στα εκτός έδρας, δεν ανταποκρίνεται σωστά η ομάδα. Μιλήσαμε με τον προπονητή (σ.σ: Σάββας Πουρσαϊτίδης) και πρέπει να περιορίσουμε τα ατομικά λάθη, που μας έχουν αφαιρέσει βαθμούς. Εύκολα δεχόμαστε γκολ. Έχει αναλυθεί η κατάσταση και η ομάδα θα ανακάμψει. Από αγωνιστική σε αγωνιστική, αλλάζουν τα δεδομένα στο πρωτάθλημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ