aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘα καταγγείλει την Παρί για παράβαση του FFP!

Θα καταγγείλει την Παρί για παράβαση του FFP!

Η υπόθεση Νεϊμάρ θα μπορούσε να έχει σοβαρά επακόλουθα στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Στην πραγματικότητα, πιθανή μετακίνηση του Βραζιλιάνου αστέρα της Μπαρσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στην καταγγελία του γαλλικού συλλόγου από τη La Liga.

Όπως αναφέρει η «Mundo Deportivo», ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, δήλωσε ότι «θα τους καταγγείλουμε επειδή έσπασαν τους κανόνες του financial fair play (FFP) της UEFA και τους κανόνες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα τους καταγγείλουμε στην UEFA και αν δεν ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης θα προσφύγουμε στα ελβετικά δικαστήρια για τον ανταγωνισμό, στις Βρυξέλλες, ενώ δεν αποκλείουμε να κινηθούμε άμεσα με τα ισπανικά και τα γαλλικά δικαστήρια». Μια μετωπική επίθεση από τον Τέμπας, ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν η καταγγελία έχει ήδη υποβληθεί, διαβεβαίωσε πως «θα την καταθέσουμε άμεσα».

Η υπόθεση, σύμφωνα με τον ισχυρό παράγοντα του ισπανικού πρωταθλήματος, δεν έχει να κάνει με το θέμα του Νεϊμάρ αυτό καθαυτό. «Όχι, δεν είναι γι’ αυτό. Είναι για όλα εκείνα που βγήκαν προς τα ΜΜΕ. Αν δεν το έκανα πριν είναι γιατί ήθελα να θέσω το ζήτημα στο περιβάλλον της UEFA και τον πρόεδρο Τσέφεριν, αλλά δεν υπήρχε χρόνος. Αυτά που διάβασα αυτές τις μέρες με ανησυχούν και η Λίγκα δεν μπορεί να παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο την Μπαρσελόνα, είναι ένα θέμα που αφορά το ισπανικό ποδόσφαιρο. Σήμερα η Μπάρσα, αύριο μπορεί να συμβεί στη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Ατλέτικο», ήταν τα λόγια του Τέμπας.

Ο πρόεδρος της La Liga επιβεβαίωσε ότι «η Μπαρσελόνα δεν μας είπε τίποτα», επομένως αυτή είναι μια πρωτοβουλία της Λίγκας. Ο Τέμπας αποκάλυψε, μάλιστα, ότι τον περασμένο Μάιο είχε μια συνάντηση με τον ίδιο τον Νάσερ Αλ-Κελαϊφί, τον ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν: «Περίπου πριν από δύο μήνες συναντηθήκαμε και του εξήγησα τι θέλαμε να κάνουμε και γιατί. Θύμωσε και μου είπε ότι δεν καταλάβαινα. Έχουμε μια σχέση μαζί του, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ισπανικού ποδοσφαίρου (ο Αλ-Κελαϊφί είναι επίσης πρόεδρος της Media Group Bein), όμως η Λίγκα πρέπει να υπερασπίζεται τους συλλόγους της σε αυτές τις καταστάσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ