aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Θα ήθελα να συνεχίσω στην Κύπρο ή ακόμη και στην ΑΕΚ»

«Θα ήθελα να συνεχίσω στην Κύπρο ή ακόμη και στην ΑΕΚ»

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Χουάν Πάμπλο ήταν ο νικητής του βραβείου STOIXIMAN ΧΡΥΣΑ ΓΑΝΤΙΑ για την 7η και τελευταία περίοδο βράβευσης (6η-10η αγ. B’ Φάσης)! Αφού παρέλαβε το βραβείο του έδωσε την πιο κάτω συνέντευξη στη ιστοσελίδα του ΠΑ.Σ.Π.

Πρώτα από όλα συγχαρητήρια Χουάν για το βραβείο.
«Ευχαριστώ πολύ. Αυτό το βραβείο με κάνει περήφανο. Σίγουρα πρέπει να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό κι όχι ατομικό άθλημα. Πρέπει να δουλεύει κάποιος ατομικά και να προετοιμάζεται φυσικά. Όμως ακόμη και να έκανα το τέλειο παιχνίδι είναι δύσκολο να τα κατάφερνα μόνος. Στο γήπεδο είμαστε 11. Και χωρίς αυτούς δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα. Εκτός κι αν είσαι ο Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλτο που μερικές φορές κάνουν ότι θέλουν στο γήπεδο, όμως κι αυτοί χρειάζονται την υποστήριξη των συμπαικτών τους».

Μετά από τον τραυματισμό του Μίνιο τα έφερε η τύχη από εκεί που ίσως να σταματούσες το ποδόσφαιρο να έρθεις στη Κύπρο και την ΑΕΚ.
«Ήταν μια δυνατή εμπειρία αυτοί οι 4 μήνες για μένα. Από τη πρώτη στιγμή που έφτασα εδώ στη Κύπρο και την ΑΕΚ, ένοιωσα πολύ όμορφα. Πολύ όμορφα με την ομάδα, στα αποδυτήρια, με τους συμπαίκτες μου και με την πόλη της Λάρνακας. Ήταν για μένα πολύ εύκολη η προσαρμογή μου με τη ζωή εδώ και το πρωτάθλημα. Είναι αλήθεια ότι το απόλαυσα που έπαιξα ποδόσφαιρο εδώ».

Η ΑΕΚ στο τέλος τερμάτισε στη 2η θέση του Πρωταθλήματος.
«Ναι δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τον τίτλο. Όμως εν τέλει η δεύτερη θέση είναι αρκετά τιμητική».

Έχεις αγωνιστεί σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο, το Ισπανικό. Υπάρχει μέτρο σύγκρισης; Θα μπορούσαν οι μεγάλες μας ομάδες να κρατηθούν στη La Liga;
«Δεν μπορείς να συγκρίνεις αυτά τα δύο πρωταθλήματα. Από ότι είδα στη Κύπρο, υπάρχει ποιότητα, καλές ομάδες, όμορφα γήπεδα και παθιασμένοι οπαδοί. Ο αριθμός των παιχνιδιών είναι περίπου ο ίδιος όμως το Ισπανικό πρωτάθλημα είναι αν όχι το καλύτερο στον κόσμο ένα από τα καλύτερα. Με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Στη Κύπρο όμως, κι όπως έχω μάθει, κάθε χρόνο η ποιότητα ανεβαίνει. Φυσικά δεν νομίζω να φθάσει η ποιότητα αυτήν του Ισπανικού όμως είναι πάρα πολύ καλή. Είδατε όταν ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε την Μπιλμπάο, μια καλύτερη του ομάδα. Ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Φυσικά οι μεγάλες ομάδες στη Κύπρο έχουν καλή ποιότητα. Κάθε πρωτάθλημα όμως είναι διαφορετικό. Εδώ στη Κύπρο σίγουρα έχουμε καλό πρωτάθλημα και στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά».

Πως ήταν η ζωή εδώ στη Κύπρο για σένα;
«Πραγματικά απολαυστική για μένα και την οικογένεια μου. Πολύ όμοια με αυτήν του Ισραήλ που έχω αγωνιστεί επίσης. Είναι φανταστικός ο καιρός, ηλιόλουστος συνεχώς. Κάποιες φορές φυσικά κάνει λίγο κρύο. Η ποιότητα ζωής όμως είναι πολύ καλή. Εγώ και η οικογένεια μου είμαστε πολύ χαρούμενοι εδώ. Θέλουμε να πούμε κι ένα ευχαριστώ σε όλους εδώ στη Κύπρο για τους τελευταίους 4 μήνες».

Ποιες οι σκέψεις για την επόμενη σαιζόν. Θες να συνεχίσεις; Ίσως εδώ;
«Θέλω σίγουρα να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Δεν ξέρω τι θα γίνει την επόμενη σαιζόν. Αυτή τη στιγμή είμαι σε διακοπές, θα επιστρέψω στην Ισπανία να δω την οικογένεια και τους φίλους μου. Σίγουρα θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι, γιατί όχι εδώ στη Κύπρο ή ακόμη και στην ΑΕΚ. Θα το ήθελα πάρα πολύ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ