aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Θα γυρίσουμε σε στρατόπεδα ομάδων – παικτών. 20-30% μειωμένο μπάτζετ»

«Θα γυρίσουμε σε στρατόπεδα ομάδων – παικτών. 20-30% μειωμένο μπάτζετ»

Μειωμένο μπάτζετ 20-30% θα έχει η Νέα Σαλαμίνα τη νέα αγωνιστική περίοδο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μάκης Παπαϊωάννου. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM (95,0) ο τεχνικός διευθυντής των ερυθρόλευκων τόνισε πως οι αρμόδιοι πρέπει να βρουν λύσεις στο θέμα της μισθοδοσίας των ποδοσφαιριστών, γιατί στο τέλος θα υπάρξουν «στρατόπεδα» ανάμεσα σε ομάδες και παίκτες.

«Για να είμαι ειλικρινής περνώ ωραία το χρόνο με τα παιδιά μου που με στερούνται πάρα πολύ. Τους αφιερώνω χρόνο και το απολαμβάνω», ήταν η αρχική τοποθέτηση του τεχνικού διευθυντή της Νέας Σαλαμίνας και ακολούθως αναφέρθηκε στους ποδοσφαιριστές. «Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με τους ξένους ποδοσφαιριστές που είναι μακριά απ’ την οικογένεια τους σε ένα διαμέρισμα. Είναι δύσκολο και τους στηρίζουμε ψυχολογικά. Όσο προχωρά θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο για αυτούς αλλά και για εμάς για να το διαχειριστούμε».

Αν επικοινωνούν μαζί τους: «Γίνονται επαφές με αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη. Να κάνω τηλεδιάσκεψη και να τους πω τι; Το να πω κάτι που δεν θα ισχύσει θα μεγαλώσει το πρόβλημα και αυτό που λέω στους ποδοσφαιριστές μου είναι πως όποιος τους πει κάτι τώρα δεν είναι σοβαρός γιατί κανείς δεν ξέρει. Στο τέλος θα γυρίσουμε σε στρατόπεδα και οδηγούμαστε σε μεγάλη σύγκρουση ομάδων και ποδοσφαιριστών. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις».

Για το γεγονός πως όλες οι πλευρές έχουν επιχειρήματα: «Απ’ την πλευρά τους όλοι έχουν δίκαιο. Οι ποδοσφαιριστές λένε πως ήρθαν εδώ και παίζουν. Απ’ την άλλη τα σωματεία δεν έχουν έσοδα, πως θα πληρώσουν. Όλοι θα χάσουν και πρέπει να βρεθεί χρυσή τομή. Πρέπει όλοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας. Οδηγούμαστε σε σύγκρουση μεταξύ παικτών και διοικήσεων. Όλοι θα χάσουν. Το θέμα είναι να μοιραστούν δίκαια οι ζημιές σε όλους. Η UEFA θα έπρεπε να δώσει λύσεις. Δεν γίνεται να λέει βρείτε τα και αλλιώς ελάτε. Είναι σαν να σου λέει συγκρουστείτε».

Για την επόμενη μέρα στη Νέα Σαλαμίνα: «Από τη διοίκηση ενημερώθηκα πως θα έχω τουλάχιστον 20-30% μικρότερο μπάτζετ τη νέα χρονιά. Και υπάρχουν και ερωτηματικά. Όσο δεν ξέρουμε τι γίνεται υπάρχει ερωτηματικό. Δεν ξέρεις τι ποδοσφαιριστή ψάχνεις. Των πέντε, των δέκα, των τριών χιλιάδων; Κάνουμε έρευνα, βλέπουμε αλλά πρέπει να περιμένουμε πρώτα να δούμε το οικονομικό, μετά το θέμα προπονητή και ύστερα βλέπουμε. Κάθε χρόνο θέλουμε να κάνουμε βήματα μπροστά. Από πέρσι ο προϋπολογισμός είχε ανέβει 20% αλλά όλα δείχνουν πως στο οικονομικό κομμάτι θα κάνουμε πίσω δύο βήματα»

Για τους Ελουντού και Κορέια: «Είναι δυο ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν αρκετά τα τελευταία δυο χρόνια, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δουλειά μας είναι να τους αντικαταστήσουμε».

Για τον Κωστή: «Θεωρώ πως με τον τσαμπουκά και την ποιότητα που διαθέτει θα μπορέσει να πετύχει αν πάρει ευκαιρίες».

Για το μέλλον του Πουρσαϊτίδη: «Έχουμε άριστη σχέση. Θεωρώ πως τεχνικός διευθυντής και προπονητής είναι ένα. Ο τελευταίος λόγος ανήκει στον προπονητή. Βγάζουμε το πλάνο μαζί και τα χαρακτηριστικά που θέλουμε, ετοιμάζω επιλογές και διαλέγουμε».

Αν δεν επαναρχίσει το πρωτάθλημα τι θα συμβεί: «Έχεις ένα δείγμα των 2/3 του πρωταθλήματος και η δικαιοσύνη θα είναι στα 2/3 του πρωταθλήματος. Θεωρώ πως αν η απόφαση θα ήταν σήμερα να διακόπτουμε και τι θα γίνει, θα έπρεπε να τηρηθεί η βαθμολογία. Βέβαια το πιο δίκαιο είναι να αρχίσει ξανά και να τελειώσει στο γήπεδο το πρωτάθλημα και αν κάποιος λέει άλλα τότε μιλά για συμφέροντα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ