aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘα γίνουν επιτέλους οι αγώνες Βόρεια Κορέα - Μαλαισία

Θα γίνουν επιτέλους οι αγώνες Βόρεια Κορέα – Μαλαισία

Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις και τρεις (!) αναβολές, φαίνεται πως βρέθηκε η «χρυσή τομή» για τη διεξαγωγή των αγώνων της Βόρειας Κορέας με την Μαλαισία, για τα προκριματικά του Κυπέλλου Ασίας 2019.

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ασιατική συνομοσπονδία ποδοσφαίρου, οι δύο αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 10 και 13 Νοεμβρίου 2017, σε ουδέτερο γήπεδο, με πιθανότερη χώρα φιλοξενίας την Κίνα. Η σχετική απόφαση αναμένεται να γνωστοποιηθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα, ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων αναβλήθηκε τρεις φορές. Μετά τις πρώτες δύο αναβολές (28/3 και 8/6), ο αγώνας είχε προγραμματισθεί για τις 5 Οκτωβρίου, όμως η στάση της Κουάλα Λουμπούρ, οδήγησε στη νέα μετάθεση του. Στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου, οι Αρχές της Μαλαισίας, εξέδωσαν οδηγία για απαγόρευση μετακίνησης προς την Βόρεια Κορέα, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στην περιοχή με τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.

«Μέχρι νεοτέρας εντολής, κανένας πολίτης της Μαλαισίας δεν επιτρέπεται να επισκεφθεί την Βόρεια Κορέα. Αυτή η απόφαση θα ανακληθεί, όταν η κατάσταση επιστρέψει σε ομαλά επίπεδα», αναφέρετο χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας.

Οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών, τελούν υπό επανεξέταση και σε κάθε περίπτωση δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, μετά την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βορείου Κορέας, στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, τον περασμένο Φεβρουάριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ