aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Θα έβαζα τον Ράγιος φυλακή και θα πέταγα το κλειδί στη θάλασσα»

«Θα έβαζα τον Ράγιος φυλακή και θα πέταγα το κλειδί στη θάλασσα»

Μετά από πέντε χρόνια και συνεχόμενες αναβολές στη δίκη η πολύκροτη υπόθεση που απασχόλησε για αρκετό καιρό τα Μέσα Ενημέρωσης του Ισραήλ το 2014 έφτασε στο τέλος της με καταδικαστική για τον Ρούβεν Ράγιος απόφαση δικαστηρίου.

Το «εγκληματικό» φάουλ του Ισπανού μέσου της Ανόρθωσης στον Ραφί Νταχάν είχε ως αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής Μπνέι Γιεχούντα τότε να σταματήσει το ποδόσφαιρο (παρά τις χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες αποβλήθηκε) και ο μέσος της Ανόρθωσης να τιμωρηθεί αρκετές αγωνιστικές αποκλεισμό και στη συνέχεια να αποχωρήσει από την Μακάμπι Χάιφα.

Η πλευρά του Νταχάν κατέθεσε μήνυση στον Ράγιος και την Μακάμπι Xάιφα αξιώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση για απώλεια καριέρας και μετά από αλλεπάλληλες συνεδρίες στο δικαστήριο εκδόθηκε απόφαση την Δευτέρα (30/12) δικαιώνοντας τον Νταχάν, ο οποίος θα εισπράξει περίπου 4.000.000 σέκελ, που αντιστοιχούν σε περίπου 1.000.000.

Διαβάστε επίσης: Κατσαράβα στο «Goal.com.cy»: «Θα έφευγα από την Ανόρθωση…»

Τα Μέσα Ενημέρωσης στο Ισραήλ δεν έχουν σταματήσει να συντηρούν το θέμα και την Πρωτοχρονιά φιλοξενούν δηλώσεις του διαιτητή της αναμέτρησης, Σάι Σίτριτ, ο οποίος έστησε στον… τοίχο τον Ράγιος για το «δολοφονικό» του φάουλ. «Μόλις έγινε το φάουλ είχα ήδη την κόκκινη στο χέρι. Αν μπορούσα θα τον έβαζα φυλακή και θα έριχνα το κλειδί στη θάλασσα», ανέφερε ο Ισραηλινός διαιτητής.

Διαβάστε επίσης: Γκάλοπ: Ψηφίστε τους καλύτερους ανασταλτικούς και επιτελικούς μέσους!

Μάλιστα, εξομολογήθηκε ότι η κόντρα Ράγιος – Ντάχαν άρχισε από πολύ πριν στο παιχνίδι και μάλιστα είχε επιδιώξει να κατευνάσει τα πνεύματα. «Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι το κτύπημα έγινε σκόπιμα. Διέκρινε ότι ήταν σαν ένα “κλείσιμο λογαριασμού” μεταξύ τους. Υπήρχαν πολλά πειράγματα μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σταμάτησα την αναμέτρηση 1-2 φορές και τους είπα “παιδιά παίζουμε ποδόσφαιρο”, αλλά δεν περίμενα ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Ο Ράγιος ήταν σπουδαίος παίκτης, αλλά εκείνη τη μέρα περιφερόταν στο γήπεδο και περίμενε την κατάλληλη στιγμή γιατί τα βρήκε σκούρα με τον Νταχάν. Έχασε την μπάλα και έτρεξε απόσταση 5-7 μέτρων πριν πεταχτεί σαν νίντζα με υψωμένο το πόδι», σημειώνει ο διαιτητής της αναμέτρησης στην ιστοσελίδα www.sport5.co.il.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ