aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤέτοια πορεία ποτέ προηγουμένως

Τέτοια πορεία ποτέ προηγουμένως

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τέτοια εκπληκτική πορεία, που την φέρει μόνη πρώτη με το τέλος του α’ γύρου, για πρώτη φορά στην ιστορία της διαγράφει η ΑΕΚ. Οιωνός τίτλου; Ίσως, παρόλο που το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο και είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών των κιτρινοπράσινων να διατηρήσουν την πρωτιά μέχρι τέλους. Αποτελεί τεράστια πρόκληση για όλους στον σύλλογο της Λάρνακας και δείχνουν διατεθειμένοι να το παλέψουν μέχρι τέλους.

Με τη συμπλήρωση 13 αγωνιστικών η ομάδα του Ιδιάκεθ είναι στην πρώτη θέση με 32 βαθμούς. Απολογισμός: 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Πέτυχε 28 γκολ (δεύτερη καλύτερη επιθετική γραμμή) και δέχθηκε 7 (τρίτη καλύτερη αμυντική γραμμή). Μακράν η καλύτερη πορεία στην ιστορία του συλλόγου, που έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται. Είναι στο +2 από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ.

Τα προηγούμενα δυο χρόνια η ΑΕΚ βρέθηκε στη βρύση αλλά δεν ήπιε νερό. Και πέρσι ήταν στην πρώτη θέση (ισοβαθμώντας με την Ανόρθωση), μετρώντας 30 βαθμούς (9-3-1). Τελικά τερμάτισε στη δεύτερη θέση με το τέλος της σεζόν. Πρόπερσι, ενώ ήταν στην 4η θέση με το τέλος του α’ γύρου με 22 βαθμούς, εννιά λιγότερους από τον ΑΠΟΕΛ που ήταν στην πρώτη θέση, στο τέλος τερμάτισε και πάλι δεύτερη.

Πιο έμπειρη και αποφασιστική παρουσιάζεται στην τρέχουσα σεζόν η ΑΕΚ. Δείχνει ικανή να… τρέξει μέχρι τέλους για τον τίτλο και να γευθεί το νέκταρ μιας μεγάλης επιτυχίας για πρώτη φορά στην 23χρονη (συμπληρώνει το 2017) ιστορία της.

Οι κιτρινοπράσινοι έθεσαν τις βάσεις τα προηγούμενα χρόνια, έχτισαν ένα βασικό κορμό στον οποίο το καλοκαίρι θέλησαν να κάνουν λίγες και ποιοτικές προσθήκες. Υπάρχει ποιότητα και βάθος στην ομάδα της ΑΕΚ, κι ας πλήρωσε στο πρόσφατο ματς με την Αναγέννηση το ροτέισιον του προπονητή της.

Είναι σε καλό δρόμο, στα πλείστα παιχνίδια της έπαιξε καλή μπάλα και με κάποιες προσθήκες τον Ιανουάριο φαντάζει ικανή να αντέξει μέχρι το τέλος και να κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο. Διαθέτει πλέον και το δικό της γήπεδο, που κακά τα ψέματα δίνει άλλη δυναμική στην ομάδα, αν αναλογιστεί κανείς ότι προηγουμένως αγωνιζόταν στο ΓΣΖ, που δεν είναι καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ