aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαTέλος εποχής για Μακρίδη, αναλαμβάνει νέο ρόλο

Tέλος εποχής για Μακρίδη, αναλαμβάνει νέο ρόλο

Πέραν από τους ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν για να παρουσιαστεί πιο δυνατός ο Απόλλωνας, αλλάζει ρόλο και ο Κωνσταντίνος Μακρίδης, καθώς θα αναλάβει χρέη βοηθού προπονητή. Τερματίζει την καριέρα του ο διεθνής άσος και αναλαμβάνει ένα σημαντικό πόστο, αφού θα αποτελέσει το δεξί χέρι του Σωφρόνη Αυγουστή.

Στα 36 του χρόνια κρεμάει, λοιπόν, τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, όμως θα παραμείνει στην ομάδα που τον ανέδειξε. Ταλαιπωρήθηκε από σοβαρούς τραυματισμούς τα τελευταία δύο χρόνια και γι’ αυτό δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Ο Γουόρεν σκιαγραφεί στον Active τον Κέβιν Μπρου

Ο Μακρίδης άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Ακαδημία του Απόλλωνα. Αργότερα προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, αφού πέρασε και από τον Εθνικό Άσσιας. Το 2004, ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου τον έθεσε εκτός πλάνου και τον Ιανουάριο του 2004 κατέληξε στον ΑΠΟΕΛ. Εκεί παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2008 πανηγυρίζοντας δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα. Το 2008, πήρε μετεγγραφή στη Μέταλουρκ Ντόνεσκ στην οποία σε μια διετή (πρώτη) θητεία μέτρησε 29 συμμετοχές και 3 γκολ.

Το 2010 η Ομόνοια έγινε λόγος επαναπατρισμού για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Στους πράσινους έμεινε μέχρι το 2012 καταγράφοντας 85 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 9 γκολ. Το 2013 μέχρι και το 2015 επέστρεψε στην Ουκρανία και τη Μέταλουργκ, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της ομάδας 67 φορές και πέτυχε 3 γκολ. Το 2016 επέστρεψε στην Κύπρο για δεύτερη θητεία στον ΑΠΟΕΛ (14 συμμετοχές), αλλά εκεί παρέμεινε για πολύ λίγο αφού μετακινήθηκε τελικά στον τελευταίο του προορισμό, πιάνοντας κυριολεκτικά… λιμάνι στην ομάδα που τον ανέδειξε, τον Απόλλωνα.

Δυστυχώς, τα τελευταία δύο και μισό χρόνια δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά λόγω τραυματισμού, μετρώντας μόλις 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Με τη φανέλα με το εθνόσημο, ο Κωνσταντίνος Μακρίδης αγωνίστηκε 61 φορές και πέτυχε 5 γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ