aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤελικά ο Μέσι είναι στα τελειώματα ή καλύτερος από ποτέ;

Τελικά ο Μέσι είναι στα τελειώματα ή καλύτερος από ποτέ;

Από την Τετάρτη το βράδυ μέχρι σήμερα. Τη λες και ετεροχρονισμένη σκέψη-απόφαση να γράψεις γι’ αυτό, γι’ αυτόν. Είναι όμως που ξαναβλέπεις 2-3 φορές το φιλμ του αγώνα και βλέπεις ότι έχει κάνει αδιανόητη εμφάνιση.

«Οταν βλέπεις τον Μέσι να πιέζει παντού και να τρέχει σαν τρελός, δεν γίνεται να μην κάνεις κι εσύ το ίδιο». Με τη λήξη του σούπερ περάσματος της Μπαρτσελόνα από το «Γουέμπλεϊ», ο Ζόρντι Αλμπα εξηγούσε το γκάζι, το πάθος και τη διαφορά που είχε η ομάδα του σε σχέση με το ντεφορμάρισμα των τριών αγώνων χωρίς νίκη που είχε προηγηθεί. Μεταξύ μας όμως, δεν απαιτείται ουδεμία ανάλυση, άπαντες γνωρίζουν ότι όταν ο Αργεντινός κάνει κέφι, είναι ο Νο1 game changer.

Ωστόσο, το γούστο του Μέσι για φέτος δεν βγήκε κόντρα στην Τότεναμ. Ολα είχαν ξεκινήσει με την έναρξη της σεζόν, όταν εκείνος έδινε το στίγμα του για το πόσο «πεινασμένος» είναι για να πάρει και πάλι το Champions League. Και το «πεινασμένος» αποτελεί δική του λέξη κι όχι σχήμα λόγου. Αυτή η ακόρεστη επιθυμία του ήταν που βγήκε με αχαλίνωτη ορμή κόντρα στην Τότεναμ, οδηγώντας μία μπλοκαρισμένη αγωνιστικά ομάδα σε ένα εξαιρετικό σόου.

Μετά και την αποχώρηση του Αντρές Ινιέστα, ο Μέσι συνειδητοποίησε ότι έφτασε ο καιρός να… μεγαλώσει. Στρατηγός δεν μπορεί να γίνει εξαιτίας της ιδιαίτερης ιδιοσυγκρασίας και των χαμηλών τόνων που διέπουν την όλη παρουσία του στα γήπεδα. Πλέον όμως είναι ο απόλυτος αρχηγός, ο μπροστάρης και κάπως έτσι έκανε κάτι σπάνιο μετά την τρίτη γκέλα, αυτήν με την Αθλέτικ. Μίλησε στην τηλεόραση, το πήρε πάνω του, εξήγησε ότι δεν αλλάζει εύκολα το τσιπάκι και έδωσε το έναυσμα για επίθεση.

Οπως φάνηκε και την Τετάρτη λοιπόν, δεν έμεινε στις εξαγγελίες. Στο χορτάρι έβγαλε όλα τα κέφια του και ήταν ανεξάντλητα. Ο σούπερ σταρ της Μπάρτσα δημιούργησε με φανταστικές μπαλιές τα πρώτα δύο και έβαλε μόνος τα τα υπόλοιπα, ξεκινώντας πάλι εκείνος τη φάση στο τρίτο. Επίσης, είχε δύο δοκάρια (τα έχει σπάσει φέτος με +6 ακόμα στη La Liga), έκανε άπειρα μικρά σπριντ, ντρίμπλαρε, προσποιήθηκε, μοίρασε και το σημαντικότερο: πανηγύριζε σαν μικρό παιδί στα γκολ των συμπαικτών του.

Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο που είχε ανακοινώσει ότι θέλει τον μεγάλο τίτλο τούτη τη σεζόν, έπαιξε τέτοιου επιπέδου μπαλάρα στο «Γουέμπλεϊ». Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αυτό θα φανεί στα κρίσιμα, όταν δηλαδή αγγίξουμε τα νοκ άουτ,, στα οποία η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει κάνει τη διαφορά. Μέχρι να φτάσουμε όμως μέχρι εκεί, υπάρχει μεγάλος δρόμος να διαβεί η διοργάνωση, αλλά και η La Liga. Το θέμα επομένως, είναι να απολαύσουμε όσα μπορεί να μας προσφέρει μέχρι τότε.

Ο Αργεντινός έδειξε χθες ότι είναι στα καλύτερά του αυτή τη στιγμή, έχοντας το πιο πολυδιάστατο παιχνίδι της καριέρας του. Πιο μυαλωμένος, ουσιαστικός, ηγετικός από ποτέ κι ας είναι ίσως ένα τσικ πιο αργός στις επιταχύνσεις του. Σίγουρα θα κατηγορηθεί ξανά ως… τελειωμένος, όπως συνέβη στην ισοπαλία με τη Χιρόνα, την ήττα από την ουραγό Λεγανές. Κάθε φορά που δεν θα κάνει τη διαφορά και η Μπαρτσελόνα θα κολλάει, εκείνος θα το χρεώνεται.

Ετσι είναι η κριτική από το κοινό. Αγρια θηρία και λαίμαργοι για κατακραυγή ήμαστε όλοι μας. Είναι στη φύση του ανθρώπου, του οπαδού, των lovers και των haters. Κάπως έτσι λοιπόν εάν την Κυριακή δεν κάνει διπλό στη Βαλένθια ή δεν φτιάξει ματσάρα στα δικά του υπεράνθρωπα επίπεδα, ο Λιονέλ Μέσι θα υποπέσει ξανά από legend σε κάποιον που οδεύει προς τα τελειώματά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ