aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Τελείωσαν» τον πρόεδρο της Σάλκε για πρωτοφανή ρατσιστική δήλωση

«Τελείωσαν» τον πρόεδρο της Σάλκε για πρωτοφανή ρατσιστική δήλωση

Το διοικητικό συμβούλιο της Σάλκε αποφάσισε να απομακρύνει από τη θέση του προέδρου τον Κλέμενς Τένις, τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του μετά από ρατσιστικές δηλώσεις του.

«Αντί να ανεβάζουμε διαρκώς τους φόρους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καλύτερα να χρηματοδοτήσουμε 20 εργοστάσια ηλεκτρισμού στην Αφρική, ώστε οι Αφρικανοί να μην κόβουν πλέον δέντρα και να μην κάνουν μόνο παιδιά μέσα στα σκοτάδια» είχε πει σε φόρουμ ενώπιον 1.600 ατόμων.

Στη συνέχεια προσπάθησε να ανασκευάσει, αλλά ήταν αργά. «Θέλω μια ανοιχτή κοινωνία, με ποικιλομορφία. Ζητώ συγγνώμη για το σχόλιο που έκανα για τον μεγάλο αριθμό παιδιών στην Αφρική. Ως πρόεδρος της Σάλκε υποστηρίζω 100% τις αξίες του συλλόγου μας κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Αυτό που είπα ήταν λάθος, βιαστικό και απερίσκεπτο».

«Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ότι οι κατηγορίες για ρατσισμό σε βάρος του Κλέμενς Τένις έχουν βάση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ