aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤελειώνει του Βινίσιους, μια γροθιά η απαίτηση του Κέρκεζ

Τελειώνει του Βινίσιους, μια γροθιά η απαίτηση του Κέρκεζ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κάθε νέα προσπάθεια θέλει πίστωση χρόνου και αυτό ισχύει και για την ΑΕΛ, η οποία καλείται να είναι έτοιμη με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα και η ομοιογένεια χρειάζεται χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητικό σημείο. Ο Ντούσαν Κέρκεζ ξέρει πως για να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο, θα πρέπει πρώτα να φτιάξει και κατάλληλο κλίμα. Γι’ αυτό και απαίτησε περισσότερο χρόνο παραμονής στη Βουλγαρία, για να γνωρίσει καλύτερα ο ένας τον άλλο και να μάθουν οι ποδοσφαιριστές τι θέλει από αυτούς.

Οι γαλαζοκίτρινοι πέραν από τις προπονήσεις των επόμενων ημερών, έχουν προγραμματισμένο για σήμερα (18.00) φιλικό στο Πράβετς με την Ραμποτνίτσκι, ενώ το τελευταίο τεστ επί βουλγαρικού εδάφους θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο με την Ξάνθη.

Την επόμενη ημέρα η αποστολή της ΑΕΛ θα επιστρέψει στην Κύπρο και θα είναι μόλις είκοσι ημέρες μακριά από την έναρξη του πρωταθλήματος. Τα δύο φιλικά που είναι προγραμματισμένα με την Αλκή και την Ομόνοια θα είναι λογικά και τα τελευταία πριν από τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Ερμή στη Λάρνακα. Το θετικό είναι πως όλοι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Μπήκαν σε φουλ ρυθμό οι Χουράδο, Μαρκόσκι και Αντάμοβιτς και έτσι, με όλους τους ποδοσφαιριστές να είναι υγιείς, θα μπορέσει ο Κέρκεζ να δουλέψει με την ομάδα. Ώς τώρα οι προπονήσεις ήταν πιο πολύ εστιασμένες στη φυσική κατάσταση, όμως τώρα η προετοιμασία κυλά σε ρυθμούς αγωνιστικής τακτικής με τον Βόσνιο προπονητή να αναλύει τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να αμύνονται και να επιτίθενται οι γαλαζοκίτρινοι.

Με βάση όσα έδειξε στα τέσσερα φιλικά, η ΑΕΛ θα ακολουθεί σχηματισμό με έναν ανασταλτικό και δύο δημιουργικούς μέσους (π.χ.: 4-3-3). Στηρίζει πολλά στους Αντάμοβιτς και Ντα Σίλβα, αλλά έχει και άλλες σκέψεις. Αν η καινούργια προσθήκη βοηθήσει (τελειώνει οριστικά του Βινίσιους, όπως γράψαμε χθες), όπως πιστεύει, η μεσαία γραμμή θα είναι η βάση της ομάδας για να παίρνει αυτά που θέλει σε κάθε παιχνίδι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ