aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα βρήκε σκούρα η Γιουβέντους απέναντι στον Άγιαξ της… αντίστασης! (vid)

Τα βρήκε σκούρα η Γιουβέντους απέναντι στον Άγιαξ της… αντίστασης! (vid)

Ο Ρονάλντο μετά από ένα πρώτο μέρος που ο Άγιαξ ήταν σαφώς καλύτερος, βρήκε την ευκαιρία σε μια επίθεση που ξεκίνησε ο ίδιος, να σκοράρει με κεφαλιά ψαράκι μετά από μια καταπληκτική σέντρα από τον Ζοάο Κανσέλο. Όμως στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, ένα λάθος κοντρόλ του παίκτη που έδωσε την ασίστ στον Κριστιάνο, χάρισε την ευκαιρία στον Νέρες να αρπάξει την μπάλα, να ξεχυθεί στην κόντρα και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στην επανάληψη ο Άγιαξ είχε την υπεροχή, δεν έφτασε όμως σε ξεκάθαρες ευκαιρίες και ήταν η Γιουβέντους με τον Ντάγκλας Κόστα να περνάει όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά να σημαδεύει το δοκάρι στο 85’. Ανοικτοί οι λογαριασμοί για τη ρεβάνς, με τους Ιταλούς να έχουν ένα ελάχιστο προβάδισμα, λόγω του εκτός έδρας γκολ, αλλά οι Ολλανδοί απέδειξαν και με τη Ρεάλ πως δεν καταλαβαίνουν από έδρες και σκορ πρώτου ματς. Για τον Άγιαξ θα λείψει από τη ρεβάνς της Τρίτης, ο Ταλιαφίκο που συμπλήρωσε κάρτες.

Το ματς

Η Γιουβέντους κατέβηκε με 4-3-3, ενώ ο Άγιαξ με 4-2-3-1, αλλά με το τέχνασμα να μαζεύει σε πολλές επιθέσεις του, τους ακραίους από την ίδια πλευρά. Ο Μπερναρντέσκι είχε την πρώτη απειλητική στιγμή για την «βέκια σινιόρα» στο 4’, για να ακολουθήσουν τρεις προσπάθειες, ανά έξι λεπτά, για τον Άγιαξ με τον ίδιο παίκτη.

Στο 6’ ο Ζίγιεκ είχε σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, στο 12’ ο ίδιος παίκτης συνδυάστηκε με τον Τάντιτς, με το σουτ του να μπλοκάρεται από τον Σέζνι, ενώ στο 18’ ο Πολωνός πορτιέρε έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Μαροκινού, λίγο έξω από την περιοχή. Στο 25’ ο Άγιαξ θα χάσει την πιο κλασική ευκαιρία μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, αφού ο Φαν Ντε Μπέεκ κινήθηκε σε θέση φορ, με την μπάλα να του έρχεται στο αριστερό και το σουτ έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί του Σέζνι.

Από την πρώτη στιγμή του Ρονάλντο, μετά από εκτέλεση κόρνερ, η «βέκια σινιόρα» προσπάθησε ν’ απειλήσει τα καρέ του Άγιαξ, αλλά το μονοκόμματο σουτ του Πορτογάλου πέρασε άουτ. Μετά το σημείο αυτό η ιταλική ομάδα, άρχισε ν’ απλώνεται καλύτερα στο γήπεδο και στο 37’ είχε την δική της στιγμή, όταν ο Ματουιντί έβγαλε τη σέντρα, ο Ρονάλντο την έσπασε με το κεφάλι στον Μπερναρντέσκι που από καλό σημείο μέσα στην περιοχή, σούταρε άουτ.

Στο 41’ ήρθε η κίτρινη για τον Ταλιαφίκο, σε φάουλ μάλιστα που κέρδισε η ομάδα του (έκανε στη συνέχεια τάκλιν, ενώ είχε σταματήσει η φάση), πήρε την κίτρινη κάρτα και δεν θα είναι παρών στον επαναληπτικό της Τρίτης. Ο Σένε εκτέλεσε άουτ σε αυτό το «στημένο». Η Γιουβέντους έχοντας κοιμίσει τον «Αίαντα» στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, χτύπησε. Ο Ρονάλντο πήρε την μπάλα λίγο πάνω από τη σέντρα και την «έσπασε» δεξιά στον Ζοάο Κανσέλο, που περίμενε την σωστή στιγμή, για να βγάλει τη σέντρα προς τον Ρονάλντο, έχοντας του προσφέρει τον κατάλληλο χρόνο και ο Πορτογάλος με κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Ονάνα, για το 0-1.

Ο Άγιαξ μπήκε με τον ιδανικότερο τρόπο στην επανάληψη, ξετυλίγοντας το δώρο του παίκτη που έκανε την ασίστ στον Ρονάλντο. Σε μια βαθιά μπαλιά, ο Κανσέλσο αντιδρά λανθασμένα και δίνει την ευκαιρία στον Νέρες να φύγει από αριστερά, να πατήσει περιοχή και με ένα όμορφο δεξί σουτ, να γράφει το 1-1, αλλάζοντας αυτόματα και την ψυχολογία με το «καλησπέρα» στην επανάληψη. Στο 49’ ο Άγιαξ με την ψυχολογία υπέρ του είχε καλή στιγμή με σουτ του Ταλιαφίκο, που πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι με το «μομέντουμ» του παιχνιδιού υπέρ τους, πήραν τα ηνία του ματς, δίχως πάντως να καταφέρνουν να φτάσουν σε μεγάλη φάση, μέχρι το 60ο λεπτό. Ο Αλέγκρι σε εκείνο το σημείο πέρασε τον Ντάγκλας Κόστα αντί του Μάντζουκιτς. Ο Άγιαξ πίεσε για ένα δεκάλεπτο ξανά, δίχως να μπορεί να βγάλει ξεκάθαρη ευκαιρία. Ο Ματουιντί τραυματίστηκε στο 72’ με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συνεχίσει, για να τον αντικαταστήσει ο Ντιμπάλα.

Ο Εκκέλενκαμπ στο 83’ που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στη θέση του Σένε, μετά από πάτημα του Τάντιτς, έκανε το σουτ, αλλά ο Σέζνι απέκρουσε. Στο 85’ η Γιούβε είχε τη δική της στιγμή, καθώς ο Ντάγκλας Κόστα, πήγε σε προσωπική ενέργεια από αριστερά, πέρασε δύο παίκτες, αλλά στάθηκε άτυχος στο σουτ, που έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ονάνα, ενώ στο 88’ ο Κανσέλο έκανε σέντρα σουτ που έδιωξε δύσκολα ο Ονάνα.

Οι συνθέσεις:

Άγιαξ: Ονάνα, Βέλτμαν, Ντε Λιχτ, Φαν Ντε Μπέεκ, Νέρες, Τάντιτς, Μπλιντ, Σένε (75’ Εκκέλενκαμπ), Ντε Γιονγκ, Ζίγιεκ, Ταλιαφίκο.

Γιουβέντους: Σέζνι, Πιάνιτς, Ρονάλντο, Άλεξ Σάντρο, Ματουιντί (75’ Ντιμπάλα), Μάντζουκιτς (60’ Ντάγκλας Κόστα), Μπονούτσι, Κανσέλο, Ρουγκάνι, Μπετανκούρ, Μπερναρντέσκι (90+3’ Κεντίρα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ