aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Tα τρία πλάνα επανέναρξης της σεζόν – Αν δεν αρχίσει η La Liga χάνει 1...

«Tα τρία πλάνα επανέναρξης της σεζόν – Αν δεν αρχίσει η La Liga χάνει 1 δισ.»

Μεγάλη συνέντευξη μέσω των διαδικτυακών μέσων σε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο παραχώρησε ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, τονίζοντας με κάθε σαφήνεια ότι ποτέ δεν ήταν στα πλάνα η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

«Σκεφτόμαστε εμείς κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες την επιστροφή μας στις 28 Μαΐου ή στις 6 Ιουνίου ή ακόμα και στις 28 Ιουνίου. Με αυτές τις ημερομηνίες έχουν χρόνο να αρχίσουμε και πάλι προπονήσεις. Πρώτα όμως να δούμε πώς θα πάει ο Απρίλιος. Θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν και θα το κάνουμε. Πιθανότατα κεκλεισμένων των θυρών, αλλά η σεζόν πρέπει να τελειώσει. Είναι περίεργο ότι οι ομάδες που θέλουν να ολοκληρωθούν τώρα τα πρωταθλήματα, είναι αυτές που βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα τρία εναλλακτικά πλάνα που έχουν εκπονηθεί: «Αν αρχίσουμε αργά τον Μάιο, οι εθνικές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο και οι διεθνείς τον Ιούλιο. Αν αρχίσουμε νωρίς τον Ιούνιο, θα παίξουμε μαζί όλες τις διοργανώσεις μέχρι το τέλος Ιουλίου. Αν επιστρέψουμε τέλη Ιουνίου, τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν τον Ιούλιο και τα ευρωπαϊκά κύπελλα τον Αύγουστο».

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος της κατάστασης: «Για την Ισπανία, αν δεν ολοκληρώσουμε τη σεζόν θα μας κοστίσει 1 δισ. ευρώ. Με κλειστές πόρτες 350 εκατ. ευρώ. Αν συνεχίσουμε και με κόσμο, τότε θα έχουμε χάσει 150 εκατ. ευρώ. Αν δεν ολοκληρώσουμε μάλιστα τη σεζόν, εκτός από το 10% που θα χάσουμε, θα πρέπει να επιστρέψουμε το 18% αυτών που έχουμε ήδη πάρει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ