aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα θέλει όλα δικά του!

Τα θέλει όλα δικά του!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Tα θέλει όλα και το «φωνάζει» με την απόδοσή του. Ο Απόλλων έφτασε διά πυρός και σιδήρου στην υλοποίηση του δεύτερου φετινού του στόχου. Μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, οι κυανόλευκοι προκρίθηκαν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και πλέον στον ορίζοντα βλέπουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όμως μη φανταστεί κανείς πως επειδή κληρώθηκε σε δύσκολο όμιλο, θα μείνει αδιάφορος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κάθε άλλο. Οι αναμετρήσεις με τη Λιόν, την Αταλάντα και την Έβερτον θα τραβήξουν σαν μαγνήτης το ενδιαφέρον των ποδοσφαιριστών αλλά και του κόσμου.

Ο Απόλλων ως πλήρης επαγγελματική ομάδα, όπως έχει κτιστεί, δεν πρόκειται να αφήσει τίποτε στην τύχη. Τώρα, αν έχει πιθανότητες και πόσες είναι αυτές για να περάσει στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λίγκ, θα φανεί στην πορεία. Προς το παρόν δεν είναι ορθό κανείς να προτρέχει… Το μόνο σίγουρο είναι πως η ομάδα διαθέτει αντοχές, ποιότητα και έχει κτιστεί με κόπο και ιδρώτα για να κάνει περήφανο τον κόσμο της.

Η διοίκηση του Νίκου Κίρζη έχει φέρει τον Απόλλωνα στο καλύτερο επίπεδο που είχε ποτέ. Η τελευταία σπουδαία περίοδος ήταν τις σεζόν από το 1990-94, με πρόεδρο τον Ντίμη Κίρζη. Έλαμπε και άστραφτε και τότε η ομάδα του Απόλλωνα. Ο Ντίμης Κίρζης είχε ένα όνειρο και το είχε δηλώσει εκείνη την περίοδο, να δει την ομάδα του να αγωνίζεται σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πέρασαν τα χρόνια, φουρτουνιασμένα μάλιστα με ψηλά κύματα, με τον Νίκο Κίρζη να υλοποιεί το όνειρο του πατέρα του.

Η πρόκριση επί της Μίντιλαντ έφερε τον Απόλλωνα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για τρίτη φορά στην ιστορία του μέσα σε πέντε χρόνια. Τυχαίο δεν είναι! Ο Απόλλων έχει κάνει βήματα προόδου. Έμαθε και από τα λάθη του. Η ομάδα που έχει δημιουργήσει με τις πρωτόγνωρες για τα κυπριακά δεδομένα συνθήκες είναι ένας ευτυχής προορισμός για κάθε ποδοσφαιριστή και η διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί να ανεβάζει κάθε χρόνο πιο ψηλά τον σύλλογο.

Από τη στιγμή μάλιστα που βρήκε στο πρόσωπο του Σωφρόνη Αυγουστή και τον κατάλληλο «καραβοκύρη», δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Ακούραστος εργάτης, ικανός και διψασμένος, ο νεαρός προπονητής έχει ανεβάσει με τον δικό του τρόπο το επίπεδο του Απόλλωνα και ας του λείπουν οι εμπειρίες. Έχει όλα τα εφόδια να προχωρήσει και να γράψει και άλλες σελίδες δόξας στην ομάδα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ