aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα πήρε όλα κι έφυγε (για Final Four) η ΑΕΚ!

Τα πήρε όλα κι έφυγε (για Final Four) η ΑΕΚ!

Βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα των φιλάθλων της η… τσαμπουκαλεμένη ΑΕΚ, «πάτησε» τη Χάποελ Ιερουσαλήμ (91-78) στο «καυτό» ΟΑΚΑ και αγκαλιάζει την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο του Basketball Champions League, που χαρίζει το απόλυτο πλεονέκτημα μέχρι το Final Four της διοργάνωσης, καθώς ανέτρεψε τη διαφορά των 7 πόντων, με την οποία είχε χάσει στον πρώτο γύρο!

Αρκετοί διακριθέντες για την ομάδα του Παπαθεοδώρου, ξεχώρισαν οι Σαντ-Ρος (18 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και Ματσιούλις (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Στο 7-2 ανέβηκε πλέον η Ένωση και ορίζει τη μοίρα της!

Σημείο-κλειδί για την επικράτηση της Ένωσης η άμυνα που έπαιξε στην τέταρτη περίοδο (23-12 το επιμέρους σκορ), ενόσω περιόρισε σημαντικά και την κυριαρχία των Ισραηλινών στα ριμπάουντ.

Το ματς

Η Χάποελ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε 8-3 στα πρώτα 2,5 λεπτά, με τους Μπραϊμό και Τόμας να «χτυπούν» τους ψηλούς της ΑΕΚ. Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου αντέδρασαν και με μπροστάρηδες τους Λάνγκφορντ και Σαντ-Ρος, έφεραν το ματς στα ίσα (10-10 στο 4’).

Από ‘κει και πέρα, η Ένωση βελτίωσε ακόμα περισσότερο την άμυνά της και κυριάρχησε στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου: με σερί 7-0 μετέτρεψε το 15-19 (7’) σε 22-19 (9’). Παρ’ όλα αυτά, κάποιες λανθασμένες επιλογές στο φινάλε του δεκάλεπτου και ένα τρίποντο του Μπλατ, έφεραν τους Ισραηλινούς στο -1 (25-24).

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου η ομάδα του Κάτας βρήκε λύσεις από τα επιθετικά ριμπάουντ και ανανέωσε επιθέσεις, με συνέπεια να περάσει μπροστά (29-30 στο 13’). Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε από την περιφέρεια, αφού με διαδοχικά τρίποντα ξέφυγαν με +6 (38-32 στο 14’).

Κάπου εκεί όμως οι παίκτες του Παπαθεοδώρου μπλόκαραν επιθετικά από την άμυνα ζώνης που επέλεξε ο προπονητής της Χάποελ, η οποία πλησίασε σε απόσταση βολής (40-39 στο 16’). Σαν να μην έφτανε αυτό, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά στο σκορ (42-43 στο 19’) και ανέτρεψαν τελείως την κατάσταση.

Στην τελική ευθεία του ημιχρόνου, η ΑΕΚ «έσφιξε» την άμυνά της και με σερί 5-0 πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας «αέρα» 4 πόντων (47-43).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Η Ένωση διατήρησε μικρό προβάδισμα (52-48 στο 22’), αλλά στη συνέχεια πλήρωσε την αστοχία της στις βολές (2/6 σε 3 διαδοχικά ζευγάρια) και έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του Κάτας να προσπεράσει (54-56 στο 25’).

Από ‘κει και πέρα, οι άμυνες έπαιξαν σημαίνοντα ρόλο, με τη δράση των δύο ομάδων να περιορίζεται σημαντικά, καθώς αλληλοεξουδετερώθηκαν. Ο «Δικέφαλος» γύρισε από το -3 (58-61 στο 26’) χάρη στη διάθεση που έβγαλε και πέρασε μπροστά (66-64 στο 28’), ενώ έκλεισε το δεκάλεπτο στο +2 (68-66).

Το ΟΑΚΑ ξεσηκώθηκε με περίπου 4’ στο ρολόι, ο Σλότερ κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ, ευστόχησε και στις δυο βολές, ενώ στην επαναφορά ο Χρυσικόπουλος με τρίποντο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 88-73. Η ΑΕΚ είχε βάλει «πλώρη» για να καλύψει την διαφορά του εκτός έδρας παιχνιδιού (+7) και το ματς απλά δεν χανόταν. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν, ο Σλότερ διατήρησε την διαφορά, ο Μασιούλιτς ευστόχησε σε μια βολή και η «Ένωση» πανηγύρισε σπουδαία νίκη με τελικό σκορ 91-78.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ