aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα «πεταμένα» λεφτά της Γιουνάιτεντ

Τα «πεταμένα» λεφτά της Γιουνάιτεντ

Ο «Mr. 105 εκατομμύρια ευρώ», Πολ Πογκμπά, εξακολουθεί να είναι αρνητικός πρωταγωνιστής στο Ολντ Τράφορντ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε πολυσυζητημένες μεταγραφές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη μετα-Φέργκιουσον εποχή, που αποδείχθηκαν αποτυχημένες.

Ρομέλου Λουκάκου

Η άφιξη του Βέλγου επιθετικού στο Ολντ Τράφορντ έδωσε διπλή ελπίδα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πρώτον, για λύση στο σκοράρισμα και δεύτερον, για «ξύπνημα» του κολλητού του φίλου, Πολ Πογκμπά. Ωστόσο, ούτε το ένα κατέφερε, ούτε το άλλο. Τα νούμερά του στο σκοράρισμα δεν ήταν απογοητευτικά, όμως δεν ήταν και αυτά που θα έκαναν τη διαφορά, δικαιολογώντας τα 85 εκατομμύρια ευρώ, που έδωσε το 2017 η Γιουνάιτεντ στην Έβερτον. Πριν από δύο μήνες περίπου αποχώρησε για την Ίντερ, με τους «μπέμπηδες» να βάζουν 80 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία τους και σχεδόν να σβήνουν… τη χασούρα.

Άνχελ Ντι Μαρία

Το καλοκαίρι του 2014 η Γιουνάιτεντ επιχείρησε να κάνει το “colpo grosso” με την απόκτηση του Άνχελ Ντι Μαρία από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα 75 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε στη «βασίλισσα» για τον Αργεντινό άσο ήταν τα περισσότερα που είχαν δοθεί μέχρι τότε για μεταγραφή από αγγλική ομάδα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πίστεψαν πως ο Ντι Μαρία θα ήταν αυτός που θα έκανε τη διαφορά, γι’ αυτό και του έδωσαν το θρυλικό Νο7. Παρά το δυναμικό του ξεκίνημα στο Ολντ Τράφορντ, στη συνέχεια η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα. Ένας τραυματισμός τον πήγε αρκετά πίσω, ο ίδιος δεν προσαρμόστηκε ποτέ στο αγγλικό στυλ παιχνιδιού και το αμέσως επόμενο καλοκαίρι αποχώρησε για την Παρί Σεν Ζερμέν, με πολύ λιγότερα χρήματα από όσα είχε δαπανήσει η Γιουνάιτεντ για εκείνον.

Αλέξις Σάντσες

Διακαής πόθος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία «θυσίασε» τον Χένρικ Μχιταριάν, προκειμένου να κάνει δικό της τον Αλέξις Σάντσες τον Ιανουάριο του 2018. Οι δύο παίκτες έγιναν ανταλλαγή, με τον Αρμένιο να πηγαίνει στην Άρσεναλ και το Χιλιανό να γίνεται κάτοικος Ολντ Τράφορντ. Ο Σάντσες αμειβόταν με 500 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα, όμως δεν κατέφερε ποτέ να «δέσει» με την ομάδα και για 18 μήνες ήταν σκιά του εαυτού του. Μέσα σε αυτό το διάστημα σημείωσε μόλις πέντε τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και πριν από ένα μήνα ακολούθησε τον Λουκάκου στην Ίντερ. Μόνο που ο Χιλιανός φορ ανήκει ακόμα στη Γιουνάιτεντ, καθώς παραχωρήθηκε δανεικός.

Μόργκαν Σνάιντερλεν

Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της Σαουθάμπτον τον έκαναν «μήλον της έριδος» για τους αγγλικούς συλλόγους, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βγαίνει νικήτρια σε αυτή τη μονομαχία, το καλοκαίρι του 2015. Οι «Άγιοι» έβαλαν στα ταμεία τους ένα ποσό κοντά στα 35 εκατομμύρια ευρώ, με το Γάλλο χαφ να είναι βασικός στην πρώτη του σεζόν στο Ολντ Τράφορντ. Ωστόσο, η έλευση του Ζοσέ Μουρίνιο και η πληθώρα επιλογών στη μεσαία γραμμή, έβαλαν στο περιθώριο τον Σνάιντερλεν τη σεζόν 2016-17. Στο πρώτο εξάμηνο αγωνίστηκε μόλις σε τρία παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ και τον Ιανουάριο του 2017 αποχώρησε για λογαριασμό της Έβερτον.

Μέμφις Ντεπάι

Ένα από τα πιο “hot” ονόματα στο μεταγραφικό παζάρι ήταν ο Ολλανδός εξτρέμ το καλοκαίρι του 2015. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βγήκε νικήτρια στη μονομαχία με Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν, δαπανώντας 34 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Αϊντχόφεν. Στο ξεκίνημα της θητείας του στο Ολντ Τράφορντ πήρε πολλές ευκαιρίες από τον Λουίς Φαν Χααλ, όμως από τα μέσα της σεζόν και μετά έχασε τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα και είχε συμμετοχές κυρίως ως αλλαγή. Η άφιξη του Μουρίνιο τον έστειλε στον εξέδρα και τον Ιανουάριο του 2017 αποχώρησε για λογαριασμό της Λυών, με συνολικό απολογισμό 7 τέρματα σε 53 συμμετοχές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ